ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mhtsotakis2

«Η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως είπε, επανέλαβε στον κ. Παυλόπουλο τους «εντονότατους προβληματισμούς του όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών».

Στην αρχή της συνάντησής τους ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με τους λόγους που ζητήθηκε η συνάντηση με τον ΠτΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως υπάρχει στη χώρα «μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ολοκληρωτικής νοοτροπίας που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία».

Έκανε επίσης λόγο για «αυταρχική και ολιγαρχική λογική» από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί η υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών να είναι ένα προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Εκτίμησε ακόμη ότι «τίποτε δεν θα αλλάξει με έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό». «Δεν χρειάζεται ανασχηματισμός κυβέρνησης, αλλά ανασχηματισμός Πρωθυπουργού», είπε.