ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτογραφία Σάββας Αυγητίδη
(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)
(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ενημέρωση και Συμβουλές σε θέματα Άσκησης και Διατροφής στην παιδική και προεφηβική ηλικία» σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας -Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την αξία της ισορροπημένης διατροφής και τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα.

Η ενημέρωση θα υλοποιείται στη διάρκεια μίας διδακτικής ώρας, κατά την οποία θα γίνεται παρουσίαση, ανάπτυξη βιωματικών δραστηριοτήτων και σχετική συζήτηση με τους μαθητές, με τη συνδρομή του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Βασιλειάδη, εξειδικευμένου στη διατροφή και τη φυσική κατάσταση σε παιδική και εφηβική ηλικία.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών μπορούν να  κατατίθενται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση v.vasileiadis@thessaloniki.gr και τηλεφωνικά στους αριθμούς 2313317633 και 2313317646, κατά τις ώρες  08.00 έως 15.00.