ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

σχολειο

«Πηγαίνουν σε δύο και τρία σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο», καταγγέλλει με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για άριστη εκκίνηση της σχολικής χρονιάς, ο Γιώργος Τόδας, πρόεδρος Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.«Δεν γίνεται εξοικονόμηση στην εκπαίδευση με τέτοια μέσα. Πώς μπορεί να παρέχει ουσιαστικό έργο ο εκπαιδευτικός όταν τρέχει από τη Θέρμη στο Χορτιάτη», αναφέρει στον Alpha 96,5 χαρακτηριστικά ο κ. Τόδας και προσθέτει πως «το φροντιστήριο είναι μια ανάγκη που τη δημιουργήσαμε οι ίδιοι οι πολίτες. Το σχολείο μπορεί να παρέχει ουσιαστικό έργο αρκεί να αφήσουμε τους εκπαιδευτικούς».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μετακινήσεις των μαθητών, γνωστοποιώντας πως δεν έχουν εξασφαλιστεί για το νέο έτος, όπως επίσης «ακόμη οι καθηγητές δεν γνωρίζουν σε ποιο ΕΠΑΛ ανήκουν. Δεν το βλέπω ούτε για τέλος Οκτώβρη να λύνεται το θέμα. Καθημερινά βγαίνει και μία υπουργική απόφαση».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος σημειώνει πως «διακόπηκαν χθες τα λεωφορεία που μετακινούσαν μαθητές για τη Θέρμη. Αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί από τον Ιούνιο. Τη Δευτέρα θα επισκεφτούμε τον περιφερειάρχη τον κύριο Τζιτζικώστα, να μας πει τι συμβαίνει». Σχετικώς με τις αναφορές για πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένα σχολεία, ο κ. Τόδας απαντάει πως «αυτή τη στιγμή δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι τοποθετήσεις γιατί κάθε μέρα αλλάζουν οι διαδικασίες τοποθέτησης. Όταν αλλάζουν οι τοποθετήσεις αλλάζει ο προγραμματισμός.» Τέλος, ο κ. Τόδας καταγγέλλει πως σε πολλά σχολεία καθώς και σε ειδικά σχολεία «αυτή τη στιγμή κάνουν μειωμένο ωράριο. Προσελήφθησαν κάποιες ειδικότητες αναπληρωτών, αλλά όχι το σύνολό τους».