ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δυσλειτουργίες στις δομές ειδικής αγωγής των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκιδικής δημιουργούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει στο halkidikifocus.gr, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ευτυχία Παπανικολάου, επτά κενά αφορούν τα Τμήματα Ένταξης ενώ λείπουν 15 εκπαιδευτικοί του προγράμματος παράλληλης στήριξης. Η ίδια εξηγεί ότι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις άδειες κύησης και σε ορισμένες περιπτώσεις μη αποδοχής πρόσληψης.

«Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να ενημερωθεί από την υπηρεσία μας για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα σχολεία της Χαλκιδικής. Άμεσα θα αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία και εκτιμώ ότι δεν θα σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των συναδέλφων» σημειώνει η κ. Παπανικολάου.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων καταβάλλει προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας των κενών. Αυτό επιτυγχάνεται έως ένα βαθμό με το πλεονάζον διδακτικό προσωπικό.

Η κ. Παπανικολάου διαβεβαιώνει ότι από την έναρξη του σχολικού έτους λειτουργούν απρόσκοπτα οι δύο μονάδες ειδικής αγωγής, τα Ειδικά Σχολεία Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας.