ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

πρόσφυγες

» Όπως τα ελληνόπουλα υποχρεωτικά βάσει νομοθεσίας εμβολιάζονται -από 12 μηνών και πάνω- να εμβολιαστούν και τα παιδιά αυτά. Σαφώς και θα πρέπει να ενταχθούν…»

«Δεν αναδεικνύουμε το πρόβλημα για να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο. Είναι μία ήπια νόσος», διαμηνύει στον Alpha 96,5  ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, με αφορμή τα 21 κρούσματα ηπατίτιδας στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

Αναδεικνύοντας το εύρος του προβλήματος, ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει πως «πανελλαδικά μόνο τον Ιούνιο είχαμε 15 κρούσματα, ενώ σε πληθυσμό 2.000 είχαμε 21 άτομα. Ήδη τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο», εξηγώντας ακολούθως «μέσα στα 21 κρούσματα ήταν ένας εργαζόμενος. Οι τρείς (σ.σ. νοσηλευόμενοι) είναι πρόσφυγες. Ένα κοριτσάκι 14 ετών και δύο αγόρια 18 ετών.»

Ο ίδιος λέει πως «γίνονται συχνές διακοπές νερού για εξοικονόμηση, υπάρχουν ανθρώπινα περιττώματα στις τουαλέτες και στον προαύλιο χώρο», παραπέμποντας και στα πορίσματα των αυτοψιών της διεύθυνσης Υγείας της ΠΚΜ. «Εμείς τι λέμε; Όπως τα ελληνόπουλα υποχρεωτικά βάσει νομοθεσίας εμβολιάζονται από 12 μηνών και πάνω, να εμβολιαστούν και τα παιδιά αυτά. Σαφώς και θα πρέπει να ενταχθούν τα παιδάκια αυτά», ξεκαθαρίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης κλείνοντας.