ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΡ. ΟΛΑΝΤΤην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις 9 Σεπτεμβρίου για να παραβρεθεί στη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών Χωρών.

Η γαλλική πρεσβεία ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του κ.Ολάντ, ο όποιος αναμένεται να φθάσει στο Ζάππειο Μέγαρο στη 1 παρά τέταρτο το μεσημέρι και 15 λεπτά αργότερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. (Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα). Στις 3 και τέταρτο το μεσημέρι είναι το γεύμα εργασίας και στις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των ηγετών στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Ολάντ θα επισκεφτεί τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Οράματα της Μεσογείου» στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο θα είναι: ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και υψηλόβαθμο στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης. Επίκεντρο της συζήτησης θα είναι τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., η ανάπτυξη με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η προσέλκυση επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.