ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kostopoulos

του Ντίνου Κωστόπουλου*

O «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ συνεχίζεται και δεν ιδρώνει κανενός το αφτί, αφού και η Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις εκατοντάδες προσφυγές που γίνονται κάθε χρόνο! Για τον «ελεύθερο» επαγγελματία δεν ισχύουν οι Αρχές του δικαίου! Δεν ισχύουν γι’ αυτόν οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για δημοσίους υπαλλήλους, δικαστές και βουλευτές. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ και δεν ισχύει γι’ αυτόν η έκπτωση από τη συλλογή αποδείξεων. Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος και τα τεκμήρια κατοχής ακίνητης περιουσίας, που του ανεβάζουν ξανά τον φόρο εισοδήματος, ακόμη και με μηδενικό εισόδημα και ας έχει πληρώσει προηγουμένως ξεχωριστά και τον ΕΜΦΙΑ (!) Πληρώνει δηλαδή, δύο φορές για την ακίνητη περιουσία του! Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή φόρου της επόμενης χρονιάς –  και ας είναι εν τω μεταξύ και άνεργος – κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη! Πληρώνει χαράτσια υπέρ των ανέργων υπαλλήλων, πληρώνει επιπρόσθετο τέλος για τα έσοδά του και τηρεί τα φορολογικά βιβλία του πληρώνοντας λογιστή, αλλά πληρώνοντας και κάθε λάθος ή παρατυπία, που συνήθως κάνει λόγω του φορολογικού λαβύρινθου και των 1.500 εγκυκλίων που εκδόθηκαν μέσα σε τρία χρόνια (!) Πληρώνει μόνος του τα ασφαλιστικά ταμεία και ανά πάσα στιγμή είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε κακόβουλη καταγγελία, υφιστάμενος διαρκώς έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (!) Ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τον άξονα της Εγνατίας Οδού για 100 εκατ. ευρώ για 40 χρόνια!.. Ένα έργο που στοίχισε η κατασκευή του μέχρι τώρα 6 δις …ξεπουλιέται στη κυριολεξία έναντι 100 εκατ. ποσό που θα υπερκαλύψει ο ανάδοχος μέσα στους 12 πρώτους μήνες (!) Γιατί σύμφωνα με μελέτη που υποβλήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα του οδικού άξονα από τα διόδια θα είναι ετησίως περί τα 150 εκατ. ευρώ. Από αυτά προϋπολογίζεται ότι ο …τυχερός ανάδοχος θα ξοδεύει 40 – 50 εκ. ετησίως για την συντήρηση του οδοστρώματος (αν τα ξοδεύει) και έτσι με τα κέρδη της πρώτης μόνον χρονιάς θα βγάλει το μίσθωμα των 40 ετών (!) Θα κερδίσει δηλαδή, σε βάθος 39 ετών πάνω από 4 δις βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην οικονομική καταστροφή της χώρας μας! Ωραίες δουλειές ή μάλλον όπως λέει ο λαός «δουλειές με… φούντες»… Για να συμβούν όλα αυτά, με υπουργική απόφαση αποφασίσθηκε εκτός από τα υπάρχοντα επτά σημεία διοδίων, να γίνουν ακόμη ένδεκα (!) έτσι ώστε ο …ανάδοχος να εξασφαλίσει τα κέρδη του! Το πιο ωραίο όμως, σας το αφήσαμε για το τέλος: Τα 100 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο και από αυτό το έγκλημα, θα πάνε στο κοινό ταμείο των δανειστών για την …ελάφρυνση του χρέους!

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ «ΦΟΥΣΚΑ»… της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι έτοιμη να σκάσει με εκκωφαντικό τρόπο, προειδοποιούν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της Wall Street κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση. Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη παγκοσμίως ολοένα και λιγοστεύουν και η …»φούσκα» που θα σκάσει σύντομα, θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση των αγορών σε όλο τον κόσμο, μεταδίδει και η Daily Express, προβλέποντας ότι η συντριβή θα είναι τόσο σοβαρή, ώστε δεν θα υπάρξει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο που να είναι ασφαλές, μέχρι και η αξία των διαμαντιών και των σπορ αυτοκινήτων, που θα αποδεκατιστούν εντελώς! Κορυφαίος οικονομολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι η πιο επικίνδυνη κατάσταση που έχω δει ποτέ στη ζωή μου και είμαι στον χώρο πάνω από 25 χρόνια. Η «φούσκα» έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που η έκρηξή της θα είναι εκκωφαντική» (!) Τα χρέη στις παγκόσμιες αγορές από 6 τρις το 2007 ανέρχονται σήμερα στο ιλιγγιώδες ποσό των 21 τρις και …»φουσκώνουν» διαρκώς με ρυθμό 200 δις κάθε μήνα (!) Στη …γειτονιά μας μόνον η Ιταλία έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4 τρις και ακολουθεί η Γαλλία με 1,7 τρις και οι …»θεσμοί» αντί να λάβουν μέτρα γι’ αυτό το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης, χτυπούν εδώ και επτά χρόνια την Ελλάδα που αντιπροσωπεύει μόλις το 0,5% του ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε από την αρχή να καλύψουν ή να διαγράψουν τα 360 δις του χρέους της και να τελειώσει οριστικά το πρόβλημα…

*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.