ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kostopoulos

του Ντίνου Κωστόπουλου*

O ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ… Πανικός στα Χρηματιστήρια όλης της Ευρώπης εξαιτίας της Γερμανικής τραπεζικής κρίσης, που κάθε άλλο παρά με ηρεμία αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, στέλνοντας την μετοχή της Deutsche Bank σε ιστορικά χαμηλά, ενώ η χρεοκοπία της τράπεζας όπως αντικατοπτρίζεται στα 5ετή CDS εκτοξεύεται σήμερα πάνω από το 20%. Παράλληλα, η κεφαλοποίησή της έχει πέσει κάτω από τα 16 δις, τόσα όσα αναμένεται να είναι το πρόστιμο των Η.Π.Α. (!) Στον χορό μπήκε και η δεύτερη μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα η Commerzbank η οποία ανακοίνωσε την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας και για πρώτη φορά την αναστολή μερίσματος στους μετόχους της. Όλα αυτά και ενώ στη γειτονική Ιταλία κι εκεί όλες οι μεγάλες τράπεζες βιώνουν μια συνεχιζόμενη κατάρρευση. Στο Γερμανικό Κοινοβούλιο η αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την πολιτική Σόϊπλε και Μέρκελ κατά της Ελλάδος κατηγορώντας τους ότι έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην φτώχεια, στην ανεργία και στην καταστροφή και ζητώντας να σταματήσει το κακό εδώ, πριν οι συνέπειες «επιστρέψουν» boomerang στη Γερμανία και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης! Την ίδια ώρα οι ξένοι «επενδυτές» που μπήκαν με κεφάλαιά τους στην ανακεφαλοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών, αναζητούν την ευκαιρία να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους και να απεγκλωβισθούν από το Ελληνικό Χρηματιστήριο, γιατί πολύ απλά δεν βλέπουν κανένα καλό σημάδι για το μέλλον…

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο …ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ (!) Περί ανάπτυξης και επενδύσεων ο λόγος… Στην Ελλάδα της συντεταγμένης χρεοκοπίας, μέσα σε όλα αυτά τα οκτώ χρόνια λιτότητας και άγριας φορολογίας του Έλληνα, ήρθε μια μόνο επένδυση από το εξωτερικό, αυτή του Εμίρη του Κατάρ. Πληροφορίες όμως, θέλουν ο Εμίρης να ακυρώνει τις επενδύσεις 2 δις ευρώ στην Ελλάδα, γιατί τον κυνηγούν ΟΑΕΔ, Εφορία, Δασαρχείο, Εκκλησία και Πολεοδομία (!) Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Δυστυχώς για τη χώρα μας, δεν είναι η μόνη επένδυση που κινδυνεύει με ακύρωση – λέει σε σημείωμά του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη. Το θεσμικό πλαίσιο, η νομοθεσία, η ίδια η δομή της Δημόσιας Διοίκησης, παρά την οικονομική κρίση συνεχίζουν να είναι επί της ουσίας αρνητικοί συντελεστές στις επενδύσεις, με αποτέλεσμα το ναυάγιο της Ελληνικής οικονομίας να μην ελπίδες για ανάπτυξη. Όταν στη χώρα μας, θα σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε προβλήματα σε κάθε επενδυτική πρόταση, προτάσσοντας υποτιθέμενες φανταστικές περιβαλλοντολογικές ή άλλες καταστροφές, τότε θα αρχίσουμε να ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η χώρα θα βρει το δρόμο της και πάλι. Μέχρι τότε, οι επενδυτές – όπως ειπώθηκε και εντός της Βουλής – θα έρχονται με το αεροπλάνο και θα φεύγουν με …πύραυλο στη πλάτη τους!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ … Μας πτωχεύουν συνεχώς και μας υποτιμούν μέχρι να αποτιμηθεί ολόκληρη η χώρα κάτω από το χρέος (!) Περνούν στο ΤΑΥΠΕΔ τα πάντα κι απ’ εκεί με τη μέθοδο που θα μαγειρέψουν οι ίδιοι οι πιστωτές, θα περάσουν νερό, τρένα, λιμάνια, ΟΤΕ και ΔΕΗ στους ιδιώτες – επενδυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε κάποιους «αχυράνθρωπους» επενδυτές με ελληνικό ονοματεπώνυμο – έτσι για τα μάτια του κόσμου!.. Αφού εκμηδένισαν επί επτά ολόκληρα χρόνια την ηθική, ψυχική και πνευματική κατάσταση των Ελλήνων, αφού καταρράκωσαν κάθε αντίσταση με την συνεχή επιβολή βάναυσης φορολογίας σε κάθε ελληνική οικογένεια, όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε στην τρίτη φάση του σχεδίου τους, στην οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί ένας πραγματικός οικονομικός Αρμαγεδώνας. Τα «κόκκινα δάνεια» θα ρημάξουν επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες και νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα Τράπεζες, Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία θα «τρέχουν» να προλάβουν με κατασχετήρια ότι απομένει… Ήδη, δύο εκατομμύρια νοικοκυριά χρωστούν μόνον στη ΔΕΗ πάνω από 2 δις ευρώ (!) στις Εφορίες τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ελλήνων ανεβαίνουν μήνα με το μήνα με τρελό ρυθμό – πάνω από 90 δις ευρώ είναι ο λογαριασμός σήμερα, ενώ ακόμη 30 – 35 δις χρωστούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία οι «ασφαλισμένοι» και αδυνατούν να τα πληρώσουν! Τα βλέπουν αυτά οι «δανειστές» – βλέπουν την τραγική κατάσταση που οδήγησαν τη χώρα και δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να συνεχίζουν να απαιτούν την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και των συμφωνημένων που υπέγραψαν οι τελευταίες Ελληνικές Κυβερνήσεις κάτω από ένα εκρηκτικό μείγμα εκβιασμών και ενάντια στη θέληση του λαού!

*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.