ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

fulakes-arxeiou

Με τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone) ετοιμαζόταν να περάσει ναρκωτικά και κινητά τηλεφώνα στις φυλακές Λάρισας εξαμελής εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, έγκλειστοι στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, καθώς και δύο Έλληνες, έναν 19χρονο και μία 24χρονη.

Όπως πρόεκυψε, ηθικός αυτουργός και αρχηγός της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος Αλβανός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό ρόλο και ενεργούσαν με βάση τις εντολές τους.

Η εγκληματική ομάδα είχε σχεδιάσει την επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Λάρισας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους εντός της φυλακής και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Για τον σκοπό αυτόν ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν το drone από την Αθήνα στη Λάρισα, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στις φυλακές.

Εκεί ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν από τους αστυνομικούς, που βρήκαν και κατέσχεσαν το drone με τα εξαρτήματά του, έξι κινητά τηλέφωνα, 105 ευρώ, ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα, καθώς και το αυτοκίνητο που τα δύο μέλη της ομάδας χρησιμοποίησαν.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη, κατά την αποβίβασή της στον σταθμό ΚΤΕΛ Λάρισας και η 24χρονη, που είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά από την Αθήνα των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλέφωνων, που προορίζονταν για την εισαγωγή τους στις φυλακές.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασία με ηρωίνη βάρους 211 γραμμαρίων, τρεις συσκευασίες με χασίς βάρους 418 γραμμαρίων, δέκα κινητά τηλέφωνα, 25 κάρτες sim και 135 ευρώ.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι από τη διάθεση των ναρκωτικών και των κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών η εγκληματική αυτή ομάδα θα αποκόμιζε 150.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.