ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο Σάββας Αυγητίδης / Νέα Εγνατία Σεπτέμβριος 2014

 

φωτο Σάββας Αυγητίδης
φωτο Σάββας Αυγητίδης

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Μουδανίων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όπου τα οχήματα κινούνται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες. Λίγο η επιστροφή των εκδρομέων από τη Χαλκιδική που έσπευσαν να  απολαύσουν τα μπάνια τους το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, λίγο τα έργα ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην είσοδο της πόλης.

Να σημειώσουμε πως οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, σε τρία τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα και λοιπές εργασίες συντήρησης την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016  έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016  ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

  1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Νέων Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα, Μαλακοπή, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη) με κατεύθυνση προς δυτικά και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 9:00 το πρωί.
  2. Αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Κ8 (Τριανδρία, κέντρο, οδός Κατσιμίδη) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου – Νέων Μουδανιών (Κ12) με κατεύθυνση προς ανατολικά και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών είναι στις 6:00 το πρωί.
  3. Κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) και καθαρισμός στους ανισόπεδους κόμβους Κ8 (Τριανδρία, κέντρο, οδός Κατσιμίδη) και Κ9 (Τούμπα, γήπεδο ΠΑΟΚ) με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. Η ώρα έναρξης των εργασιών θα είναι στις 8:00 το πρωί. Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Α’ και Β’), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.