ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

deth-karfitsa

Κρατικές σπατάλες στην 81η ΔΕΘ εντοπίζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της περιστολής κρατικών δαπανών, υπήρξε μια δραστική μείωση της παρουσίας υπουργείων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αρχή αυτή παραβιάστηκε φέτος και το διήμερο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατακλύστηκε η Θεσσαλονίκη από κρατικούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι από μια πρώτη καταγραφή διακρίνονται περισσότεροι από 30 φορείς του Δημοσίου που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ως εκθέτες, ιδιαιτέρως δε φορείς χωρίς εμπορική δραστηριότητα ή χαρακτηριστικά που να σχετίζονται με μια Διεθνή Έκθεση. Για παράδειγμα αναφέρει την ΕΛΣΤΑΤ, την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, τον ΟΑΣΑ, τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού  κ.λπ.

Ο κ. Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει για την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρων και τη δημιουργία και παραγωγή προωθητικού, διαφημιστικού υλικού.

Επίσης, ζητεί να μάθει ποιος είναι ο συνολικός αριθμός κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ανά φορέα που μετακινήθηκαν για την 81η ΔΕΘ και ποιο είναι το συνολικό κόστος για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αποζημιώσεις όλων αυτών.