ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Ο ΠΑΟΚ από χθες το μεσημέρι γνωρίζει τους αντιπάλους του στους ομίλους του Europa League, αλλά εκτιμώ ότι για την ομάδα του Δικεφάλου λίγη αξία έχει αυτό το θέμα. Όχι δα ότι η διοργάνωση είναι μικρής εμβέλειας ούτε γιατί ο ΠΑΟΚ έχει χορτάσει από κάτι τέτοια, καθώς είναι η μοναδική εγχώρια ομάδα που έχει κερδίσει πέντε προκρίσεις στους ομίλους του Europa League. Άλλωστε ονόματα των Σάλκε, Ζενίτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Ίντερ και Φιορεντίνα έλαμπαν στον α΄ όμιλο δυναμικότητας της κλήρωσης.

Για τον ΠΑΟΚ όμως που έχει τη δυναμική να προχωρήσει ακόμη και στη φάση των «32» της διοργάνωσης, άλλο θα πρέπει να είναι το φετινό του διακύβευμα. Καλή η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, βοηθάει ομάδα και κόσμο να ξεφύγει από την εγχώρια ποδοσφαιρική μιζέρια, αλλά για τον ΠΑΟΚ ο χώρος δράσης του και το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν τα όνειρα του και θα «φυτευτούν» οι στόχοι του είναι η Ελλάδα. Μπορεί το Πρωτάθλημα να είναι απαξιωμένο, το Κύπελλο αποτύπωμα της διαφθοράς, αλλά αυτός είναι ο φυσικός χώρος δράσης του ΠΑΟΚ. Για κάθε ομάδα άλλωστε, οι εγχώριες διοργανώσεις είναι το άλφα και το ωμέγα της ποδοσφαιρικής τους δράσης.

Ένας λόγος περισσότερο, φέτος ο ΠΑΟΚ να ρίξει περισσότερο ενδιαφέρον στην… Ελλάδα,  το γεγονός ότι παραπαίει το σύστημα της ποδοσφαιρικής διαφθοράς και ο «πατερούλης» του ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός, έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Σ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ έχει να προτάξει μία ομάδα η οποία δομήθηκε με ορθολογισμό, χωρίς μεταγραφικές υπερβολές και έδειξε στους μέχρι τώρα αγώνες, παρότι έχει φθάσει μόνο στο 60% της αγωνιστικής της ετοιμότητας, ότι ικανοποιεί μ’ αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι δικαίως γεννάει αισιοδοξία ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο βάζοντας υποψηφιότητα για ένα τίτλο. Αποτέλεσμα που θα δώσει στην ομάδα πόντους δυναμικής και θα συσπειρώσει τον κόσμο της που έχει κουραστεί να επενδύει τα όνειρα του για κάτι μεγάλο στον Ιβάν Σαββίδη. Κι αυτό το κάτι μεγάλο δεν είναι η πρόκριση στους «32» του Europa League.