ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

«…για την αντιπλημμυρική προστασία (βλ δήμο Θερμαϊκό) κομμάτια αρμοδιότητας έχουν και η περιφέρεια και ο δήμος και τα υπουργεία και η ΕΥΑΘ Παγίων…» (φωτο Γιώργος Βελλίδης)

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής. παραδέχτηκε ότι το ζήτημα των αρμοδιοτήτων για την αντιπλημμυρική προστασία είναι δαιδαλώδες, καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα… μη συντονισμού.

«Έχουν ανοίξει βουνά. Έχει φύγει όλη η παραλία. Οι περισσότεροι δρόμοι, οι κεντρικοί έχουν ανοιχθεί.Έχει γίνει ένας συγκεκριμένος καταμερισμός συγκεκριμένων ενεργειών. Σε αυτά που μας αφορούν και σε αγαστή συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη πληγή θα συμμαζευτεί. Έχουν γίνει επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών των πολιτών ώστε όσο γίνεται να αποκατασταθούν ή να αποπληρωθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν», είπε μεταξύ άλλων η κ. Πατουλίδου.

Σε ερώτηση περιφερειακού συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας «ποιος είναι υπεύθυνος για την αντιπλημμυρική προστασία» η αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Είναι δαίδαλος. Σίγουρα για την αντιπλημμυρική προστασία έχει κομμάτια αρμοδιότητας και η περιφέρεια και ο δήμος και τα υπουργεία και η ΕΥΑΘ Παγίων. Αυτή τη δυστοκία δυστυχώς ο Καλλικράτης δεν την έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τουλάχιστον εκμεταλλευόμενοι και αξιοποιώντας την δυνατότητα των εκτάκτων αναγκών έως ότου αποφασίσουν να χρηματοδοτούν τις υπηρεσίες που πρέπει με αυτά τα χρήματα τα λίγα που έχουν, τουλάχιστον να αξιοποιούνται».