ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

sliderΤο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016 έρχεται!

Σ αυτό το δεύτερο μέρος τα φώτα στρέφονται σε τοπικές δυνάμεις, αποκαλύπτοντας μια παραγωγή γεμάτη δυναμισμό, πρωτοτυπία και φυσικά ρυθμό, που απλώνεται από μια άρια μέχρι ένα «πειραγμένο« ρεμπέτικο…

Η αρχή γίνεται με μια… υψίφωνη μαγεία, χάρη στην Όλγα Ξανθοπούλου και την Σταματία Μολλούδη (30/8) που με το #Be one concert παρουσιάζουν ελληνικά τραγούδια, άριες, μιούζικαλ, καμπαρέ, τάνγκο, τζαζ σε μια μοναδική σύμπραξη.

Και φέτος το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών οργανώνει την Ανοιχτή Σκηνή που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Η είσοδος σ’ αυτές τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Έτσι, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους πάνω στην ελληνική μουσική και τους μεγάλους συνθέτες οι Μελωδιστές (26/8), ενώ οι Rebetone & Αυτοσχέδιοι (12/9) θα κάνουν μια μουσική διαδρομή συστήνοντας μας ένα νέο μουσικό όργανο, την μπουζουκοβιόλα!

Με ελεύθερη είσοδο είναι και το διήμερο Brass Band (31/8 – 1/9) με μερικές από τις πιο αξιόλογες φιλαρμονικές ορχήστρες της Ελλάδας, ενώ οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πήτερ Παν και τις Πριγκίπισσες σε μια θεατρική παράσταση (29/8).

Οι πέντε αδελφοί Πρατσινάκη θα δώσουν μια ιδιαίτερη συναυλία με μερικές εκπλήξεις στη Μονή Λαζαριστών (5/9) όπως εκπλήξεις θα έχει και η μεγάλη Open Air Milonga που θα στηθεί, με τη συμμετοχή των Locos de Atar και τη χορευτική παράσταση Encuentro (9/9).

Μια σπουδαία σύμπραξη, που «πατάει» πάνω στην ποντιακή παράδοση, θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: ο Θεόφιλος Πουταχίδης συναντάει τον Apolas Lermi (7/9) και η βραδιά αναμένεται συναρπαστικά συγκινητική…

Τέλος, για πρώτη φορά, διοργανώνεται ένα διήμερο Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού (15-16/9), ένα ταξίδι αισθήσεων και γαστρονομίας, το οποίο επιδιώκει να τιμήσει τον πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.