ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε μεταφορικές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκαν συνολικά σε 3 επιχειρήσεις, παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε εγκατάσταση που λειτουργούσε παράνομα διαπιστώθηκε, η μη έναρξη επιτηδεύματος, η μη έκδοση σε τουλάχιστον 19 περιπτώσεις παραλαβής εμπορευμάτων από Ιταλία, παραστατικών για την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και φορτοεκφόρτωσης, η μη τήρηση λογιστικών αρχείων (βιβλίων) και η απασχόληση 2 ανασφάλιστων εργαζομένων. Σε ατομική επιχείρηση – μεταφορική διαπιστώθηκε, η μη δήλωση αλλαγής έδρας και η έκδοση 35 ανακριβών στοιχείων διακίνησης εμπορευμάτων με προορισμό εταιρίες της χώρας μας. Σε ατομική επιχείρηση-μεταφορική διαπιστώθηκε, η έκδοση 35 ανακριβών στοιχείων διακίνησης εμπορευμάτων με προορισμό εταιρίες της χώρας μας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πιστοποιήθηκαν τα επίσημα στοιχεία των αλλοδαπών εταιριών (από Ιταλία και από Βουλγαρία) για τις οποίες ενημερώθηκε η Διεύθυνση Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων με σκοπό τις δικές της ενέργειες για την πάταξη φαινομένων φορολογικής απάτης μεταξύ γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Φ.Π.Α.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ενώ διερευνάται το μέγεθος της φοροδιαφυγής από πλευράς εταιριών κινεζικών συμφερόντων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων, σε μεταφορικές εταιρείες, που διακινούν κινέζικα προϊόντα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία έχουν τελικό προορισμό εταιρίες με έδρα στην Ελλάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ