ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

pleistiriamoi1

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκατό και πλέον μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών εισέβαλαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνται διαδικασία πλειστηριασμού χωραφιού.

Οι συλλογικότητες της πόλης, παρά την μερική αποχή την οποία ανακοίνωσαν οι Ενώσεις των Συμβολαιογράφων στη χώρα βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στους πλειστηριασμούς που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του συντονιστικού των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας για αποχή από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστικού: «κατ’ εξαίρεση και κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας από τους Συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα διεξάγονται οι εκούσιοι πλειστηριασμοί και οι πλειστηριασμοί με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων». Ακόμη, ανέφερε ότι θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί «ευαίσθητων προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, πλοίων, αεροσκαφών, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων και κινητών πραγμάτων».

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας εκατό και πλέον πολιτών που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έγινε γνωστό πως στο ειρηνοδικείο πραγματοποιείται πλειστηριασμός χωραφιού στο Χορτιάτη από την ίδια την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά.

Μέλη του κινήματος εισέβαλαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου σταματώντας τη διαδικασία και αναγκάζοντας την κ. Μπιλίση να αποχωρήσει άρον άρον. «Η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης ήταν πιο κοράκι και από τα κοράκια» δήλωσε στο karfitsa.gr το μέλος της Λαϊκής Ενότητας, Χριστίνα Σουλτανίδου.

«Όταν ζητήσαμε να μας δείξει την άδεια του συλλόγου που έπρεπε να έχει λάβει μας επέδειξε ένα έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς» σχολιάζει.

Β. Στολάκης