Γ. Αρίστογλου: Ό,τι έκαναν οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ ήταν… στο πόδι! - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Γ. Αρίστογλου: Ό,τι έκαναν οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ ήταν… στο πόδι!

AristoglouΣυνέντευξη στη Μ. Βλάχου

 Για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο Γιώργος Αρίστογλου διαγράφει τη δική του πετυχημένη πορεία στο χώρο των ΜΜΕ. Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ μιλάει στην «Karfitsa» για το προφίλ του σταθμού, την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ της πόλης και θυμάται τα πρώτα του… βήματα.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη;

Η κατάσταση είναι δύσκολη έως και… τραγική! Ό,τι ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη (γιατί πολλά έχουν ξεκινήσει από εδώ) στη πορεία χάνεται! Χάνονται οι ιδέες, ο ενθουσιασμός και η δημιουργικότητα του Θεσσαλονικιού. Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ πάντα έβλεπαν κοντόφθαλμα αυτό που όλοι ονομάζουμε  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ή ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Έτσι, λοιπόν, ό,τι έχουν κάνει ήταν στο… πόδι και ερασιτεχνικά.

Καθημερινά παρουσιάζετε την εκπομπή «Εγγύς της πόλεως». Ποιο είναι το περιεχόμενο της εκπομπής και σε ποια θέματα δίνετε βαρύτητα;

Κάθε μέρα εδώ και μια 10ετία, 8 με 11,  υπάρχει η εκπομπή «Εγγύς της Πόλεως». Ασχολούμαι, τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου, με θέματα πολιτικής, τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα δύσκολα κοινωνικά θέματα όπως ,επίσης, και με ιατρικά θέματα. Πιστεύω ότι είμαστε αληθινοί σε αυτό που κάνουμε γι’ αυτό έχουμε την αγάπη των ακροατών αλλά ταυτόχρονα είμαι ικανοποιημένος που έχω και την αγάπη των συναδέλφων μου.

Πάνω από είκοσι χρόνια είστε στο χώρο των ΜΜΕ. Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας…

Η πορεία μου ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1988 με τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην Ελλάδα, του TVΣΕΡΡΕΣ. Το 1989 με μία πολύ καλή ομάδα τεχνικών από την ΕΡΤ 3 και με εντολή του τότε Δημάρχου Καλαμαριάς, του αείμνηστου Θρασύβουλου Λαζαρίδη δημιουργήσαμε τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό Λαϊκής Βάσης «ΑΡΓΩ TV». Τότε μετείχα και στη δημοσιογραφική ομάδα του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαχνή. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε την TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μαζί με τους Γιώργο και Ανδρέα Καραβασίλη, το TV ΒΕΡΟΙΑ (TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)και έκλεισα την πορεία μου, όσον αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με την τη δημιουργία του STAR και την πολύ πετυχημένη συνεργασία μου με τον Νίκο Μαστοράκη. Και βέβαια να προσθέσω ότι είχα την τιμή να μαθητεύσω δίπλα στον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη… Στο ραδιόφωνο επαγγελματικά ασχολούμαι από το 1988 έως και σήμερα.

Πως σχολιάζετε τα όσα έγιναν με την ΕΡΤ;

Είναι λυπηρό για όλους εμάς να συνδέουμε την ΕΡΤ με τους ανθρώπους που βλέπουμε στο γυαλί και τους διοικούντες. Ξεχνάμε, όλοι μας, ότι οι τεχνικοί της ΕΡΤ, που έδωσαν τα φώτα τους σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια μικρά ή μεγάλα, είναι στο περιθώριο. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν τη ζωή τους, χρόνια τώρα , για να έχουμε εμείς την καλύτερη εικόνα και τον καλύτερο ήχο στους δέκτες μας και πιστεύω ότι δεν πρέπει να αδικηθούν. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί (επειδή τους έχουν ανάγκη) θα πράξουν το σωστό.

Ποιο είναι το προφίλ του «ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ, 102,3 FM»; Τι άλλο να περιμένουμε;

Εδώ και 20 χρόνια, το ραδιόφωνο κινείται σε δρόμους παραδοσιακούς προσπαθώντας πάντοτε να προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα τον ποντιακό, που αποτελεί ένα βήμα για την επικοινωνία όλων των συλλόγων της περιφέρειας. Από το 2013 εμπλουτίζοντας τις εκπομπές του έρχεται πιο κοντά στην ομογένεια, με ενημερωτικές εκπομπές. Το ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3 είναι ραδιόφωνο του συλλόγου ΠΟΝΤΙΩΝ Σταυρούπολης – ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ. Δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε από το Σεπτέμβριο να απολαύσετε το ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ με τη νέα του δομή.

Το ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3 FM επενδύει στην τεχνολογία;

 Ήδη έχουνε γίνει οι στουντιακές αλλαγές με ψηφιακή τεχνολογία. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι να εκπέμπουμε εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Η πρόκληση των καιρών και οι αποφάσεις του Δ.Σ. για εκσυγχρονισμό του ραδιοφώνου ήταν αυτό που μας οδήγησε, εμένα και την ομάδα μου, σε μια άψογη συνεργασία με τον σύλλογο και το ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ. Βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη δείχνοντας μας απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ