ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτογραφία eurokinissi.gr
φωτογραφία eurokinissi.gr
φωτογραφία eurokinissi.gr

«Αυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το δέντρο της διαπλοκής» είπε στον Αlpha 989 ο Μανώλης Γλέζος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Αγνοούν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα θα τους ανατρέψει»,
πρόσθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει. Εγώ έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Ο κος Γλέζος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες; Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για “λαϊκή κυριαρχία”. Άρα δεν δίνει κανείς άδεια. Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή υπάρχει πρόβλημα συχνοτήτων… Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις. Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει  10 συχνότητες καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα ποιος δίδει την άδεια».

 Έφερε ως παράδειγμα διαστρέβλωσης των νόμων «τη Βουλή πχ με το μπόνους 50 εδρών. Είναι αντιπροσωπευτική του λαού; Το Σύνταγμα μιλά για λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη το αναιρεί όταν λέει «όπως οι νόμοι ορίζουσι», όμως του νόμους τους έχουν διαστρεβλωμένους αντιπροσωπείες του λαού (κυβερνητικές πλειοψηφίες μέσω του μπόνους).