ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

imagehandlerΤον ανθρώπινο πόνο εκμεταλλεύονταν για να βγάλουν κέρδος δυο αδίστακτες απατεώνισσες και οι άνδρες συνεργοί τους που φρόντιζαν να τους εξασφαλίσουν «πελατεία» από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων για να πουλήσουν τα… μαντζούνια και τα μαγικά βότανα έναντι αδρής αμοιβής.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 39 και 37 χρόνων γνώριζαν μια 62χρονη γυναίκα που υπέφερε βλέποντας ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο βαριά ασθενή και θα έκανε τα πάντα για να το σώσει. Όταν προσφέρθηκαν να τη φέρουν σε επαφή με τις δυο «θεραπεύτριες», εκείνη πείστηκε ότι θα την βοηθούσαν και δέχθηκε να τις δεχθεί στο σπίτι της όπου βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της.

Οι δυο «μάγισσες» ηλικίας 62 και 37 χρόνων πήγαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι και άρχισαν να διαβάζουν ευχές καίγοντας διάφορα βότανα, τα οποία κοστολόγησαν με… 1.500 ευρώ! Όταν, όμως, είπαν σε μητέρα και κόρη ότι στην επόμενη επίσκεψή τους έπρεπε να τους δώσουν άλλα 5.000 ευρώ, εκείνες υποψιάστηκαν ότι ήταν απατεώνισσες και ενημέρωσαν αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων.

Μόλις οι δράστιδες έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου, οι αστυνομικοί που καραδοκούσαν τις συνέλαβαν και κατέσχεσαν τα «υλικά» της μαγγανείας, 545 ευρώ και δύο κινητά. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενες για απάτη, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί πόσα είναι τα θύματα της σπείρας.protothema.gr