ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

eyath

Ένα… εγχειρίδιο για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων πρόκειται να ξεδιπλώσει η ΕΥΑΘ Α.Ε. στη φετινή, 81η ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στο Περίπτερο 15, σταντ 13, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν οπτικοποιημένο τον κύκλο των αστικών λυμάτων: πώς από τους νεροχύτες της κουζίνας και την τουαλέτα μας καταλήγουν στον Θερμαϊκό, μέσα από χιλιόμετρα υπόγειου αποχετευτικού δικτύου που λειτουργεί και συντηρεί η ΕΥΑΘ. Κυρίως, όμως, θα δουν πώς η απόρριψη στερεών και χημικών απορριμμάτων προκαλεί εμφράξεις στο δίκτυο, υποβαθμίζοντας στο τέλος της «διαδρομής» το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Βαφές, χρώματα, λάδια, αλλά και μωρομάντιλα, μπατονέτες κι άλλα είδη προσωπικής υγιεινής παίρνουν… απαγορευτικό, καθώς βουλώνουν σωληνώσεις, υπερχειλίζουν φρεάτια, φράζουν αντλιοστάσια και, εκτός από κόστος σε χρόνο και χρήμα, επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον. Το προσωπικό της ΕΥΑΘ θα εξηγεί στους ενδιαφερόμενους πώς με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας βοηθάμε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού και εντέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, θα λειτουργήσει και φέτος «γωνιά» για τα παιδιά από κοινού με την ΕΥΔΑΠ. Την Κυριακή 11, τη Δευτέρα 12, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., τα παιδιά θα φτιάχνουν βυθούς με ζωγραφική και κολάζ, ψαράκια με δαχτυλομπογιές, μαγνητάκια, θα κάνουν ακόμη και πειράματα με το νερό!

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 4 μ.μ. – 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ. – 10 μ.μ.