ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

saligkaria copy

Της Φιλίππα Βλαστού

Στο άκουσμα των σαλιγκαριών το μυαλό κάνει αυτόματο συνειρμό με την Κρήτη, δικαιολογημένα καθώς το νησί φημίζεται για το εκλεκτό του έδεσμα τους λεγόμενους «χοχλιούς». Σε μια περιοχή του Ρεθύμνου  τα τελευταία 12 χρόνια η εταιρεία Escargot de Crete έχει δημιουργήσει ειδικές διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και παράγει σαλιγκάρια τα όποια είναι περιζήτητα παγκοσμίως.

 Ο Χαράλαμπος Κιάγιας είναι φυσικός, διδάκτωρ πανεπιστημίου Κρήτης στην  ιατρική και ιδιοκτήτης της εταιρείας και έχει καταφέρει να ταξιδέψει  τους  χοχλιούς της Κρήτης στο πιάτο 18 και πλέον χωρών, μεταξύ άλλων στην Γαλλία, στην Αυστρία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στο Μπαχρέιν και να τα «τοποθετήσει» στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων στον κόσμο.

Κάθε προϊόν που παράγει η εταιρεία είναι συνυφασμένο με την καινοτομία, όπως είπε στο Karfitsa.gr o κ.Κιάγιας : «Δεν βγάζουμε ένα προϊόν στην αγορά αν δεν είναι παγκόσμια καινοτομία. Παγκοσμίως εμείς τυποποιήσαμε για πρώτη φορά τα φιλέτα των σαλιγκαριών σε ελαιόλαδο, την πιο διάσημη συνταγή του τόπου μου τους μπουμπουριστούς χοχλιούς με ξύδι και δενδρολίβανο, τα φιλέτα σαλιγκαριών σε αφέψημα με φασκόμηλου και όχι σε άλμη, όπως το έχουν οι ξένες βιομηχανίες και μάλιστα δεν έχει καθόλου αλάτι που σε κάποιες δίαιτες επιβάλλεται αυτό, και μια καλλυντική κρέμα που την ίδια στιγμή είναι και απίστευτα θεραπευτική».

Το έδαφος της Κρήτης καθιστά την παραγωγή σαλιγκαριών άκρως ενδεδειγμένη διότι όπως εξήγησε ο κ. Κιάγιας : «υπάρχει πολύ χαμηλή θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ ημέρας με νύχτας αλλά και χειμώνα με καλοκαιριού. Η ιδιομορφία του κλίματος ωφελεί και βοηθάει στην παραγωγή σαλιγκαριών 12 μήνες τον χρόνο εν αντίθεση με άλλες χώρες του εξωτερικού που δεν είναι ούτε έξι μήνες».

Μάλιστα, μια από τις πρόσφατες καινοτομίες της εταιρείας είναι η κρέμα προσώπου «Πανάκεια 3». Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Κιάγιας : «η κρέμα σε μερικές δερματικές παθήσεις έχει σώσει κόσμο, όπως σε περιπτώσεις ακμής».

Panacea3_box-vase-30ml_tim1