ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Kammenos

Της Έλενας Καραβασίλη

Προκειμένου να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και… παρανοήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να μοιράσει το συντονισμό των ερωτήσεων μεταξύ στελέχους του κόμματος και του παλαιότερου δημοσιογράφου μέσα στην αίθουσα που μετά την πρώτη ώρα ανέλαβε το ρόλο συντονιστή.

«Οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή θεωρούμε ότι η ΔΕΘ είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βρέθηκα στο Ισραήλ με πρόσκληση του κ. Λίμπερμαν όπου συνομίλησα με στελέχη που χτίζουν τη στρατηγική με χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και με άλλες χώρες της βαλκανικής όπως η Βουλγαρία. Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ένα ενεργειακό κέντρο για όλο τον κόσμο. Εκτός από κέντρο εμπορίου και τη συνέχεια του δρόμου του μεταξιού που επανεργοποιείται, η Θεσσαλονίκη με τη σωστή λειτουργία της Έκθεσης παίρνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γεωπολιτική ισορροπία. Η χώρα έχει μετατραπεί σε παράγοντα σταθερότητας της Μεσογείου. Υπάρχει ένα μήνυμα ελπίδας που έχει να κάνει με τη γεωπολιτική, το πιο σημαντικό είναι η εθνική ομοψυχία και αυτό υπηρετούμε. Τελείωσε μια μεγάλη περίοδος όπου οι Έλληνες ήταν χωρισμένοι, ήρθε η ώρα για εθνική συμφιλίωσα σε αυτό μπορούν να μας ακολουθήσουν και άλλοι», τόνισε ο κ. Καμμένος στην αρχή της ομιλίας του.

Για τη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι: «η συνεργασία μας είναι άριστη. Έχουμε αρκετές διαφορές ιδεολογικές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις κόκκινες γραμμές ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Όποιες διαφορές και να υπήρχαν λύθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται για αλληλοκάλυψη όπως συνέβαινε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως: «δε θα κάνουμε το χατίρι στον κ. Μητσοτάκη. Η πατρίδα μας χρειάζεται σταθερότητα. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις οι οποίες μάλιστα πάνε πάρα πολύ καλά. Το μόνο που συζητείται είναι η επιστροφή χρημάτων. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμφωνημένα. Μπαίνουμε πλέον σε μια φάση ρύθμισης του χρέους ώστε να περάσει η οικονομία σε μια νέα σελίδα ανάπτυξης».

Για τα πρώην στρατόπεδα και συγκεκριμένα για το στρατόπεδο Παύλου Μελά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι: «χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για ρουσφέτια με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι ένοπλες δυνάμεις. Πιστεύω πως το στρατόπεδο Παύλου Μελά θα γίνει ένα διαμάντι στην πόλη. Η περιοχή θα έχει μια ασφάλεια με τις ένοπλες δυνάμεις εκεί. Η περιουσία των ενόπλων δυνάμεων θα διατεθεί προς ενοικίαση. Έχουμε περάσει σε ενοικίαση των 34 εκατ. ευρώ περιουσιακής αξίας των ταμείων μας κάτι που θα αρχίσει να αποφέρει μέσα στο 2016. Για το συγκεκριμένο στρατόπεδο έγινε σύσκεψη στις 30 Ιουνίου όπου αποφασίστηκε ότι  θα γίνει ένα μουσείο εθνικής αντίστασης και για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και το υπόλοιπο ένας φυλασσόμενος χώρος πρασίνου και πολιτισμού. Ενώ από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις ενοικιάσεις θα γίνουν και κατοικίες για τους πολίτες».

Ο κ. Καμμένος, καλούμενος να σχολιάσει τις αντιδράσεις γονέων και κηδεμόνων που αντέδρασαν στην έλευση προσφυγόπουλων στο σχολείο που πηγαίνουν τα δικά τους παιδιά στο Ωραιόκαστρο, σχολίασε: «δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονέας που μπορεί να πει ότι τα παιδάκια αυτά είναι μολυσμένα. Είναι απαράδεκτο,  δε μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει γονέας που μπορεί να τα λέει αυτά. Το κακό πρόσωπο της Ελλάδας οφείλεται σε στοιχεία όπως η Χ.Α. που έχουν τέτοιες ακραίες αντιδράσεις. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να ξέρετε ότι το εισπράττουμε. Η πλειοψηφία των Ελλήνων προσέφερε φιλοξενία στους πρόσφυγες και τους αγκάλιασε. Για τους πολίτες που το βλέπουν περίεργα όλο αυτό, θα πω ότι είμαστε η μόνη χώρα που δε δεχτήκαμε τρομοκρατική απειλή και χτύπημα γιατί στα δύσκολα αγκάλιασε τους πρόσφυγες χωρίς θρησκευτικά κριτήρια. Αυτή η χώρα έχει μνήμες. Αυτός ο λαός που έχει περάσει τόσα πολλά δε μπορεί να δαιμονοποιεί παιδάκια».

Σε ερώτηση της εφημερίδας Karfitsa για τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι κινήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, «εκμεταλλευόμενοι τη δημόσια περιούσια και με τις διαδικασίες επενδύσεων που με μια αριστερή κυβέρνηση οι διαδικασίες απλοποιούνται, θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα ώστε να γίνουν επενδύσεις. Αυτή είναι η λύση καθώς και το κλίμα που διαμορφώνουμε όλοι μαζί. Του χρόνου είμαι βέβαιος πως θα έχουμε περισσότερα χαμόγελα και θα υπάρχει λιγότερη ανεργία».

Τέλος για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο κ. Καμμένος τόνισε πως θα γίνει ότι και στις τηλεοπτικές άδειες. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον μεγάλο και θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις.  Ένα μέρος του Λιμένα θα αποδοθεί στους πολίτες, ενώ πιστεύω πως θα γίνει «κέντρο» για τις κρουαζιέρες. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων – θα φέρουν τις θέσεις εργασίας – βάζουμε πλάτη παραπάνω στην κυβέρνηση. Μεσάζοντες, μιζαδόροι, νταραβερτζήδες δεν υπάρχουν».