ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

leventis

Όλοι έχουν δεχθεί το «Νόβα Μακεντονία» για τα Σκόπια, όμως δεν ρώτησαν τον λαό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στον νυν, αλλά και σε πρώην Πρωθυπουργούς της χώρας. Παράλληλα επανέφερε το αίτημά του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσημη δοξολογία, παρουσία του ΠτΔ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως «επειδή είναι Μακεδονία εδώ, θα μιλήσει, όπως είπε, έξω από τα δόντια και πρόσθεσε:

«Μου είπε ο πρεσβευτής ενός μεγάλου κράτους ότι έχουμε δεχθεί το «Νόβα Μακεντόνια» όλοι. Και ο Κώστας ο Καραμανλής και ο Τσίπρας και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όλοι έχουν δεχθεί το «Νόβα Μακεντόνια». Εσείς κύριε Λεβέντη δεν θέλετε η λέξη Μακεδονία να είναι στα Σκόπια; Του είπα, και να το έχουν δεχθεί αυτοί, δεν ρώτησαν τον λαό. Ο λαός διαφωνεί».

Όπως είπε, έργο της Ένωσης Κεντρώων και όλων των υγιών δυνάμεων είναι να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια γιατί έχει τραυματιστεί το ηθικό της Μακεδονίας.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση, επικρίνοντας όλες τις κυβερνήσεις. Όπως ανέφερε, «διαδέχονται οι κυβερνήσεις η μία την άλλη, υπόσχονται αλλαγές και βελτιώσεις και πάμε όλο και πιο βαθιά στον πάτο της θάλασσας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε και πάλι «οικουμενική κυβέρνηση γιατί μόνοι τους δεν μπορούν».

Πρόσθεσε πως «με 152 και 153 βουλευτές δεν θα έρθει καμιά επένδυση στην Ελλάδα». «Δεν έχω κανέναν άλλον λόγο να αντιστέκομαι στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη. Και ο Μητσοτάκης να βγει τίποτε δεν θα κάνει και θα καταρρεύσει σε τρεις μήνες και θα καταλάβουμε ότι ο ενάμισης χρόνος που χάθηκε και δεν κάναμε την οικουμενική επήλθε η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα» κατέληξε.