ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ιβάν

«Άλλο ο Ιβάν κι άλλοι οι υπόλοιποι των τηλεοπτικών αδειών…» Διαχωρίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ζητάει περισσότερο σεβασμό στο πρόσωπο του. Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Ζαγοράκης, «η απαράδεκτη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών δείχνει, για ακόμη μια φορά, το πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτή η κυβέρνηση. Η κριτική όμως στη διαδικασία δε μπορεί να πλήττει αδιάκριτα τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και μάλιστα σε τόσο δύσκολες, για την χώρα, στιγμές», προσθέτει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολλές φορές αποδείξει ότι είναι ένας άξιος Έλληνας. Όταν άλλοι μεταφέρουν την επενδυτική τους δραστηριότητα εκτός Ελλάδος, ο Σαββίδης και μένει και επενδύει. «Αντί λοιπόν να τον «πυροβολούμε», καλά θα κάνουμε να τον σεβόμαστε…»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ Σαββίδης προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Η Dimera Media Ιnvestments Ltd κατέθεσε με τραπεζική επιταγή, το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος επιλαχών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με προσφορά 61,5 εκατ. ευρώ, μετά την απόσυρση του Χρήστου Καλογρίτσα.

—-

Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αρ.Πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» έναντι τιμήματος 61.500.000 € (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ).