ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

φωτιά

Προειδοποιητικό σήμα για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, στην κατηγορία κινδύνου 4 περιλαμβάνονται Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κυκλάδες, Εύβοια, Σκύρος και Κρήτη.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Πάτρα και στην περιοχή του Μανδάλου στον δήμο Σκύδρας στην Πέλλα.

Υπό έλεγχο είναι οι φωτιές σε αγροτική έκταση στην Πέτρα του δήμου Ζηρού Πρέβεζας, όπως και σε δασική έκταση στον Δορίσκο Αλεξανδρούπολης.

Αντιθέτως, κατασβέστηκαν πλήρως έως και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα. Επρόκειτο για φωτιές σε υπαίθριο χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου και στην Πάνδροσο Κομοτηνής, καθώς και σε γεωργικές εκτάσεις σε περιοχή του δήμου Μεσσήνης, στην περιοχή Ευπάλιο στο Φανάρι Φωκίδας, στα Νάματα Κιλελέρ και στην Αγιά Λάρισας, στο Ρήγιο Διδυμοτείχου και στο Τημένιο Μυκηνών Αργολίδας.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 43 αγροτοδασικές πυρκαγιές στην ελληνική Επικράτεια.