ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Theodwrakis

Του Βαγγέλη Στολάκη

Σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο του «διαζυγίου» με το Ποτάμι άφησε ο πρόεδρος του Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε και συναντήθηκε με τον Γιάννη Μπουτάρη, τον Σπύρο Πέγκα, τον Σίμο Δανιηλίδη και τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου.  Είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν κρύβονται αλλά παραχωρούν συνεντεύξεις τύπου. Σημειώνεται ότι η κ. Γεννηματά δεν πραγματοποίησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους της πόλης για δεύτερη φορά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του επικεφαλής του «Ποταμιού» στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει σε τοπικές κοινωνίες με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να πηγαίνουν στα σχολεία της χώρας και τα προσφυγόπουλα.  «Η Μακεδονία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο το ανθρωπιστικό της χρέος. Λέμε ότι θα πρέπει όλοι οι δήμοι, όλες οι Περιφέρειες της χώρας να πάρουν ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Αυτό ζητάμε και από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, αυτό λέμε και για τους δήμους». Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι εξαιρετικό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα». Ο αρχηγός του «Ποταμιού» είπε: «Όλα τα προσφυγόπουλα είναι και δικά μας παιδιά και πρέπει να μάθουν γράμματα». Πρότεινε τα δυο πρώτα χρόνια τα μαθήματα των προσφύγων να γίνονται σε καταυλισμούς. «Για τα παιδιά που είναι λίγα και έχουν προηγούμενη σχολική εμπειρία δεν βλέπω κανένα πρόβλημα να πάνε στα ελληνικά σχολεία. Χρειαζόμαστε έξυπνες και ευρωπαϊκές λύσεις και όχι αποφάσεις που παίρνονται εν θερμώ».

Για τις διεργασίες που γίνονται στον χώρο του κέντρου και το διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Θέλουμε καθαρές λύσεις, στο προσκήνιο με ανοικτές διαδικασίες, αλλά θα τα πούμε αύριο στην συνέντευξη τύπου. Εμείς δεν φοβόμαστε τις συνεντεύξεις τύπου και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα».

Για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη Θεσσαλονίκη (ΜΕΤΡΟ, ΕΥΑΘ, Λιμάνι) κατόπιν ερώτησης του KARFITSA.GR δήλωσε: «Θα ήθελα πάρα πολύ ως βουλευτής Θεσσαλονίκης να πιστέψω τον κ. Τσίπρα. Αδυνατώ να τον πιστέψω. Με έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια λέει ψέματα και δίνει υποσχέσεις και παραδέχεται πως δεν κατάφερε να τα πράξει όλα, μπορείς να συζητήσεις. Όμως με έναν άνθρωπο που λέει ότι τα έκανε όλα, αυτό προκαλεί γέλια και κλάματα» είπε. «Το να έρχεται ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη να λέει ότι υποσχέθηκα κάποια πράγματα τα έκανα και συνεχίζω, αυτό προσβάλει την νοημοσύνη μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

theodwrakis1 theodwrakis2