ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

σχολειο

Σοκ από ενέργεια καθηγήτριας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης που ανάγκασε διαβητική μαθήτρια να βγει από την τάξη προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) Χρήστος Δαραμήλας, η εκπαιδευτικός επικαλέστηκε ότι η 16χρονη αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα… ναρκωτικά.

«Από την αρχή της χρονιάς άρχισε να επιτίθεται στην κοπέλα. Την πρόσβαλλε και της ζητούσε να βγει εκτός αίθουσας. Της έλεγε ότι παρακινεί τους συμμαθητές της στα ναρκωτικά του», τόνισε ο κ.Δαραμήλας.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη ο οποίος αρχικά πήρε την θέση της καθηγήτριας ενώ όταν το θέμα έφτασε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το… αποσιωπήσει.  

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι συμμαθητές της την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου καθώς και σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνει την ένεση ινσουλίνης.

«Θεωρώ απαράδεκτο για τους παιδαγωγούς οι οποίοι ετοιμαζούν νέες γενιές ανθρώπων που θα βγουν στην κοινωνία να δίνουν τέτοια παραδείγματα. Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.