ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

dikastiriaΜε τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλιε Καρέλι, τον οποίο, κατηγορούνται, ότι βασάνισαν προκειμένου να τον εκδικηθούν για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους απολογήθηκαν οι πρώτοι δύο, οι οποίοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους προσάπτονται, ενώ καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που διεξήγαγαν την έρευνα για το θάνατο του 42χρονου κρατούμενου.

Για «χειροβομβίδα με ανοιχτή περόνη» η οποία «έσκασε στα χέρια μας» έκανε λόγο στην απολογία του πρώην αρχιφύλακας, ο οποίος διατύπωσε τη θέση ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συγκατηγορούμενοί του, επέδειξαν συμπεριφορά «μαθητευόμενων μάγων». «Δεν χειριστήκαμε επαγγελματικά το ζήτημα. Δεν έπρεπε αυτός ο κρατούμενος να εισέλθει στο κατάστημα. Η Νιγρίτα λειτουργούσε με προσωπικό άπειρο. Ο πιο παλιός ήμουν εγώ, με 27 χρόνια προϋπηρεσίας» είπε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ