ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

33087ccea99f24856d7952a0aa3fa838

Koκαΐνη, μεθαμφεταμίνη και ecstasy διακινούσε σε μεγάλες ποσότητες μέσω Ελλάδας στο εξωτερικό η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Στο πλαίσιο επιχείρησης, συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος τρεις αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 27χρονη Γερμανίδα και δύο Λετονοί ηλικίας 27 και 24 ετών. Ταυτόχρονα, ταυτοποιήθηκαν η δράση και τα στοιχεία ενός 45χρονου Ισραηλινού, που αναζητείται ως συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο μήνα οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί ως μέλη στο παράνομο αυτό διεθνές δίκτυο. Με εντολή του αρχηγού της οργάνωσης (τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται), ταξίδεψαν στην Ελλάδα με σκοπό να μεταφέρουν διαδοχικά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε άλλη χώρα.

Tη Δευτέρα, στο πλαίσιο ερευνών, εντοπίστηκαν σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος, όπου διέμενε ο 45χρονος Ισραηλινός, ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4.508 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη (MDMA) βάρους 1.475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy.

Την Πέμπτη συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι δύο 27χρονοι (Γερμανίδα και Λετονός), τη στιγμή που επιχείρησαν να παραλάβουν τις αποσκευές αυτές για λογαριασμό του 45χρονου Ισραηλινού.

Ακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι δύο συλληφθέντες. Εκεί εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους και επιπλέον βρέθηκε άλλη μία ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4.670 γραμμαρίων. Όπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της.

Συνολικά κατασχέθηκαν κοκαΐνη συνολικού βάρους εννέα κιλών και 178 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους ενός κιλού και 475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.