ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kyriakos_paokΟ υπέυθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος τόνισε ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως όποιος τολμήσει να πειράξει τον «Δικέφαλο» θα πληρώσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Libero 107,4 και αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στο ΔΣ του ΠΑΟΚ, στις εξελίξεις με την εμπλοκή της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

«Είναι δυνατόν σε ποδοσφαιρική ομάδα να μην ασχολείσαι με τα αποτελέσματα; Όλοι αγχωνόμαστε ο καθένας από τον τομέα του για την υποστήριξη της ομάδας. Δεν ασχολούμαστε με το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό περισσότερο από αυτό με της Πέμπτης. Η καθημερινότητα της ομάδας έχει προσαρμοστεί στον αγώνα της Πέμπτης. Είναι ένα δύσκολο ταξίδι που προσπαθούμε να το κάνουμε πιο άνετο για τους ποδοσφαιριστές», δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Κυριάκος.

 

Για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα του ΠΑΟΚ όταν δεν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη πριν ταξιδέψει και πάλι για εκτός έδρας αναμέτρηση: «Μόνο ως προληπτικούς θα μπορούσε να μας απασχολήσει. Είναι η πιο ξεκούραστη διαδικασία για τους παίκτες και είναι η καλύτερη λύση. Τα προηγούμενα αποτελέσματα δε σημαίνουν κάτι».

 

Για την πρωτοβουλία δημοσίευσης της ομιλίας του Ιβάν Σαββίδη στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα δημοσιοποιήσουμε όλη την ομιλία του κ. Σαββίδη στο ΔΣ. Είναι επιθυμία του. Είναι ένας απολογισμός τετραετίας και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μιλάει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Εξηγεί το σήμερα και γιατί ο ΠΑΟΚ κινήθηκε μέχρι σήμερα όπως κινήθηκε. Μίλησε για τα πεπραγμένα της τετραετίας που είναι μεγαλομέτοχος και μίλησε για όλα».

 

Για το κλίμα της ομιλίας: «Έχω την εντύπωση ότι αν σας δώσω τη δική μου εκτίμηση θα κατευθύνουμε τον κόσμο που θα διαβάσει το κείμενο τοποθέτησης του κ. Σαββίδη. Μιλάμε για έναν χειμαρρώδη άνθρωπο, έναν προικισμένο άνθρωπο που σε πείθει και σε εμπνέει. Όποιος ψάχνει απαντήσεις θα τις βρει, όπως και εξηγήσεις. Υπήρχε σκέψη και στρατηγική, κάπου έγιναν και λάθη κάπου και σωστά που δεν αναδείχθηκαν. Είναι μία προίκα για το τι θα κάνουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να μάθουμε πως κινείται ο ίδιος και πως λειτουργεί. Αργότερα το μεσημέρι θα γίνει αυτή η δημοσιοποίηση της ομιλίας. Σήμερα επιλέγουμε για την ενημερώσουμε του κόσμου αυτό τον τρόπο, αύριο θα μπορούσε να είναι μία συνέντευξη. Θεωρώ πως σε μία ανοιχτή συνέντευξη δύσκολα θα ήσασταν οι δημοσιογράφοι πιο σκληροί από τον ίδιο τον εαυτό του κ. Σαββίδη. δύσκολα να ήσασταν οι δημοσιογράφοι».

 

Για το αν αλλάζει κάτι με την ανάληψη της προεδρίας του κ. Σαββίδη: «Έχει έναν ισχυρό συμβολισμό και πολλή ουσία ως κίνηση. Το να είσαι αυτός που αναλαμβάνεις τις ευθύνες εκπροσώπησης του ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό. Γίνονται αυτές οι κινήσεις για την καλύτερη διοίκηση της ΠΑΕ, για την αποτελεσματικότερη διοίκηση».

 

Για τη δομή της ΠΑΕ μέχρι σήμερα και τις αλλαγές από εδώ και πέρα: «Υπήρχαν διαβαθμίσεις στην αναφορά στα προβλήματα. Ανάλογα με τα θέματα αν υπήρχε πρόβλημα αρχικά ο καθένας απευθυνόταν στον σχετικό υπεύθυνο και μετά αν χρειαζόταν ή όχι δινόταν η έγκριση του μεγαλομετόχου για τις κινήσεις. Το μοντέλο διοίκησης δεν αλλάζει. Ο καθένας από εμάς έχει μία ευθύνη στον τομέα του να προσφέρει λύσεις και ανάλογα με αυτό κρινόμαστε. Να μην αποφεύγουμε και μεταθέτουμε τις ευθύνες, αλλά να τις αναλαμβάνουμε».

 

Για το αν η προεδρία της ΠΕΑ ΠΑΟΚ αλλάζει με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη: «Σε σχέση με το 2012 έχει αποκτήσει μία πιο ισχυρή σφραγίδα στον ελληνικό χώρο. Επενδύει πολύ περισσότερο χρόνο στην παρουσία του στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν θα ήταν πρόεδρος ή όχι. Μαζί με αυτό μας δείχνει ότι θέλει να αναλάβει πιο πολλές αρμοδιότητες στην Ελλάδα και αυτό θα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ. Είναι ήδη εδώ περισσότερο, έχει πολλαπλασιαστεί ο χρόνος του εδώ».

 

Για το αν η απόφαση του συνδέεται με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ: «Συνδέεται με το γεγονός ότι θέλει να πάρει τις τελικές ευθύνες και των κινήσεων του ΠΑΟΚ στο νέο σκηνικό. Το ανέφερε και στην ανακοίνωση προαναγγελίας ανάληψης της προεδρίας, το είπε και στο διοικητικό συμβούλιο. Το μομέντουμ και οι ευθύνες του ΠΑΟΚ να είναι ο πρωταγωνιστής στην κάθαρση τον έκαναν να είναι ο ηγέτης σε όλη αυτή την προσπάθεια και σε αυτές τις ενέργειες».

 

Για την εξέλιξη με την αναβολή των εκλογών στην ΕΠΟ και τη στάση του ΠΑΟΚ: «Ψυχραιμία. Ήταν μία απόφαση σε αιφνιδιαστικό τάιμινγκ. Μπορεί να το περιμέναμε νωρίτερα αυτό, θα έπρεπε να συμβεί τα προηγούμενα χρόνια η έξωθεν παρέμβαση. Δε θεωρώ ότι εκ προοιμίου είναι κάτι κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είναι μία κίνηση φυγής του υπάρχοντος συστήματος. Αναβάλλεται η σίγουρη κίνηση κάθαρσης του υπάρχοντας συστήματος μέσω των εκλογών. Αυτό είναι πραγματικότητα. Όλο το κίνημα κάθαρσης στηρίχτηκε σε ενώσεις, στην πηγή του πραγματικού ποδοσφαίρου. Ενισχύθηκε από τις ομάδες που ήθελαν κάτι διαφορετικό και πρέσβευε τις νέες αρχές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι μία πιο πολιτική λύση που κρίνω ότι το μόνο που κάνει είναι να δώσει μία χείρα βοηθείας, όχι ηθελημένα απαραίτητα αλλά τελικά, στο σύστημα να αποφύγει τη συντριβή. Αυτό που ερχόταν θα έκανε καλό στους φιλάθλους, θα έβλεπε ένα σύστημα που τους στέρησε τις Κυριακές να συνθλίβεται νόμιμα, με πρόγραμμα και με προσπάθεια ετών. Θα έχανε τη λάμψη του το σύστημα. Θα έσβηνε το ότι είναι ανίκητοι. Έφτασαν να χάνουν και ενδεχομένως να αναβλήθηκε αυτή η μεγάλη ήττα ή στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση να τους δόθηκε χρόνος για να μην έρθει η συντριβή τους. Είναι κακό που δε δόθηκε η ευκαιρία να υπάρξει αυτή η εικόνα, που είναι πολύ δυνατή για ένα νέο καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Για τον τρόπο παρέμβασης της FIFA στο ελληνικό πρόβλημα: «Δεν αποκλείεται να γίνουν βήματα προς την κάθαρση. Η FIFA είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έδειξε αντανακλαστικά στη δική της αυτοκάθαρση και στα δικά της θέματα. Το να καθαιρεί ένα σώμα τον πρόεδρο του δείχνει καλά αντανακλαστικά. Αφού θέλει να βάλει υπό την αιγίδα της το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί το σύστημα να γλιτώνει τη συντριβή, δεν είναι αυτός ο σκοπός της, αλλά φαντάζομαι θα πάρεις τις αυτονόητες ευθύνες, όπως της επιλογής του ηγέτη του ελληνικού ποδοσφαίρου για ένα διάστημα. Θα πάρει τις ευθύνες της ως νέος ηγέτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ασχοληθεί με ομάδες και πρόσωπα από τα σκάνδαλα. Είναι κάτι που το θεωρώ αυτονόητο.

Θα τους δώσουμε χρόνο μέχρι να κατασταλάξει ο νέος σχηματισμός. Θα μπορούμε μετά να μιλήσουμε πάνω στις ανακοινώσεις της FIFA. Θα ήταν ευχής έργον η FIFA να κάνει την αυτοκάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο , όπως έκανε και στον εαυτό της .Ας xρησιμοποιήσει όποiυς θεωρεί ικανούς με την ευθύνη να είναι δική της και να βάλει ανθρώπους με τους δικούς της κανόνες. Εμείς θέλουμε και θέλαμε τις εκλογές για να μη γλιτώσει την ήττα του το σύστημα. Με την ήττα του συστήματος να βγει από το μυαλό του μέσου φιλάθλου ότι το σύστημα είναι ανίκητο, ότι μπορεί εύκολα να στήνεται ένα σύστημα που ευνοεί ομάδες. Καθημερινά θέλουμε να υπάρχει κριτική και αγώνας κάθαρσης και ό,τι δε λειτουργεί σωστά να αλλάζει, να μην έχουμε παθογένειες δεκαετιών. Δε δίνουμε άπειρο χρόνο στη FIFA, αυτή την εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις και θα ξέρουμε για πόσο θα προχωρήσουμε έτσι. Θα θέσουμε και εμείς τα αιτήματα μας σε αυτή τη νέα κατάσταση».

 

Για το ότι η διαιτησία δείχνει να επιστρέφει στις παλιές κακές μέρες: «Είναι πολύ εύκολο έως λαϊκίστικο να ζητάς από μία ΠΑΕ που πολεμά ένα σύστημα, άρα υπάρχει ένα σύστημα, το οποίο αν δεν ήταν τόσο δυνατό δε θα έπαιρνε τόσα χρόνια να ξηλωθεί. Το ότι είμαστε στις τελευταίες ημέρες του συστήματος αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σήμερα εκεί και δεν κάνουν τις κινήσεις τους. Το να πούμε ότι αύριο θα επιβάλλουμε το αυτονόητο δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει πριν από ένα παιχνίδι για να μην υπάρχουν σκιές. Να μη συμμετέχουν διαιτητές που έχουν αναλάβει τη φθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου τα προηγούμενα χρόνια.  Σε πρώτη φάση ο ορισμός του Σιδηρόπουλου είναι ένας προφανής ορισμός. Είναι ο κατά τεκμήριο καλύτερος Έλληνας διαιτητής, δε θα έπρεπε να είναι ο μόνος. Αν φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι μόνο με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου δεν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να αναλογιστούν όσοι έκαναν τόσα χρόνια τους ορισμούς διαιτητών γιατί έκαψαν όλους τους διαιτητές. Είχε και κάποιους που δεν ήταν κακοί. Το να πούμε ότι πάμε να επιβάλλουμε την Πέμπτη τον ορισμό ενός διαιτητή θα είναι ένα ψέμα στην υπάρχουσα κατάσταση. Θα το λέγαμε για να ικανοποιήσουμε αυτιά.

Για αυτό πολεμάμε για να μην υπάρχει ομάδα που επιβάλλει την άποψη της στους διαιτητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σύστημα που επιβάλει την άποψη του. Φτάσαμε στο σημείο αυτό το σύστημα που το κάνει αυτό να είναι οριστικά απερχόμενο. Για πόσο θα είναι εδώ το σύστημα δεν το ξέρουμε σίγουρα, αλλά θα φύγει σίγουρα και δε θα αργήσει να γίνει αυτό. Το πόσο αυτό θα μας κοστίσει; Νομίζω λιγότερο από τους τρεις βαθμούς που στερούμαστε γιατί επιλέξαμε πέρυσι να μην κατέβουμε στο Κύπελλο.  Θα στοιχίσει λιγότερο από τους -15 βαθμούς που βρεθήκαμε πρόπερσι στα πλέι οφ. Λιγότερο από το ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε με βαθμούς και αποπροσανατολισμό τη στάση μας απέναντι στο σύστημα. Θα υπομείνουμε γιατί είμαστε τόσο δυνατή και έχουμε μία υποψιασμένη κοινή γνώμη που σφαγές στο γόνατο δε γίνονται ή αν γίνουν προκαλούν πιο άμεση τιμωρία του συστήματος. Ας τολμήσουν να πειράξουν τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα δείτε ποια θα είναι η αντίδραση σε αυτά τα πρόσωπα που θα έχουν υποθάλψει αυτές τις ενέργειες. Όχι μόνο από εμάς, αλλά και από την κοινή γνώμη. Πριν το ματς όλα όσα κάνουμε είναι στην κατεύθυνση της προστασίας της ομάδας. Το ότι φτάσαμε να θεωρείται το σύστημα μη άφθαρτο είναι μία πρώτη νίκη. Και αυτό ισχύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ. Όταν θα είναι οριστικά παρελθόν θα είναι οριστική η νίκη».

 

Για τα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη για το μέλλον: «Υπάρχουν δύο άξονες. Ο ένας άξονας είναι της στρατηγικής, τι θέλουμε από εδώ και πέρα. Τι κάναμε και που θέλουμε να φτάσουμε. Πως οραματιζόμαστε τον ΠΑΟΚ στα επόμενα χρόνια. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Δε θέλω να προκαταβάλω την ομιλία του κ. Σαββίδη. Σε στρατηγικό επίπεδο υπάρχουν στόχοι. Σε τακτικό επίπεδο το πώς θα φτάσουμε στους στόχους είναι θέματα που θα σχεδιάσει ο υπεύθυνος κάθε τμήματος και θα εγκριθούν από τον πρόοδο. Και για αυτά θα υπάρξει ενημέρωση όταν σχηματοποιηθούν. Για παράδειγμα για τους στόχους της νέας σεζόν θα υπάρξει ευθύνη και σχετική αναφορά από το σχέδιο του κ. Μίχελ. Καλό θα είναι να κρατήσουμε αυτή την ομιλία και να ανατρέχουμε σε αυτήν και πιο μετά μέσα στη χρονιά».

 

Πηγή sdna.gr