ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tap

Της Έλενας Καραβασίλη 

Στα «κάγκελα» είναι για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Νομού Καβάλας, που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή τους. Τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το συγκεκριμένο έργο, «με οποιοδήποτε κόστος».

tap2

Όπως δήλωσε στο Karfitsa.gr o πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, σήμερα μηχανήματα της κοινοπραξίας έφτασαν στο Ζυγό και «ξεκίνησαν παράνομα να κάνουν εργασίες. Κατέβηκαν τα μηχανήματα από το βουνό και επιχείρησαν να μπούνε μέσα στα χωράφια χωρίς να έχουν την άδεια των ιδιοκτητών. Καταπατούνται διεθνείς συνθήκες. Πλέον από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Δε θα τους επιτρέψουμε να περάσουν μέσα από τα χωράφια μας. Πλέον δεν έχει σημασία ποιος έδωσε τα χωράφια του και ποιος όχι. Σε ποσοστό 30% έχουν υπογράψει υπέρ της όδευσης -που πρόκειται για ανθρώπους που δε ζουν εδώ- όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ενάντια. Η διεθνής συνθήκη προβλέπει ότι από τη στιγμή που υπάρχουν περιβαλλοντικά προβλήματα, θίγονται τα ατομικά δικαιώματά μας αλλά και οι επόμενες γενιές, μπορούμε να σταματήσουμε το έργο χωρίς να έχουμε καμία επίπτωση. Έτσι λοιπόν θα σταματήσουμε το έργο και δε θα επιτρέψουμε να περάσει από εδώ ο αγωγός, με οποιοδήποτε κόστος», τονίζει.

Ο κ. Καλπακίδης εξηγεί πως τα μηχανήματα πρόλαβαν και προχώρησαν μέσα στα χωράφια για περίπου 50 μ.. «Μία ομάδα αγροτών που είδαν ότι μπήκαν τα μηχανήματα του TAP στα χωράφια, μπήκαν μπροστά και τους σταμάτησαν. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία και τώρα γίνονται διαβουλεύσεις. Ήδη το ένα μηχάνημα έφυγε από το σημείο και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», λέει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης στις έρευνες του Karfitsa.gr και της εφημερίδας KARFITSA:

Σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές από τον ΤΑΡ – Γη και ύδωρ για αγωγό… transit!

«Ο TAP είναι η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα»!

Οι 8.000 θέσεις  καλύπτονται από Έλληνες σε ποσοστό 20%!