ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

peripoliko_ymath

Συνελήφθη μια 49χρονη καθώς με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από μια ανυποψίαστη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνεργός της συλληφθείσας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 62χρονης ημεδαπής, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο είναι υπαίτιο θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, ενώ δεύτερος συνεργός της, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ζήτησε, τηλεφωνικά, μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να βοηθήσει τη συγγενή της.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες , στην περιοχή Χαριλάου, η 49χρονη γυναίκα, η οποία μετέβη προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για 49χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας, καθώς και δύο συνεργών της που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-Συμμορία» και της «Απάτης κατά συναυτουργία».

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η προαναφερόμενη συμμορία, προσπάθησε σε δύο ακόμη περιπτώσεις και με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων