ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΝεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και  ένα ανήλικο αγοράκι, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μητέρα και υιό. Η γυναίκα και το ανήλικο παρασύρθηκαν απο όχημα το οποίο κινούνταν στον δρόμο μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας. Από το συμβάν ένα ακόμη προσφυγόπουλο τραυματίστηκε και έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο με ορθοπεδικά τραύματα  ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.Μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό πρόσφυγες ξεσηκώθηκαν κι έκαψαν το ΙΧ, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και κάδοι απορριμμάτων. Οι πρόσφυγες πετούσαν  πέτρες προς τους αστυνομικούς , ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να περιορίσουν τους πρόσφυγες εντός του κέντρου φιλοξενίας .
Ο άνδρας ο οποίος κρατείται απο την αστυνομία φέρεται να είναι 74 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι τραυματισμένος μετά από τα επεισόδια με πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται πως το ιχ του 74 χρόνου οδηγού που φέρεται να προκάλεσε το δυστύχημα, έκαψαν πρόσφυγες ενώ ο ίδιος διατείνεται ότι δεν φταίει σε τίποτα, και κρατείται από την αστυνομία. 
Όπως αναφέρει το oraiokastro24.gr μαρτυρίες διερχόμενων αναφέρουν ότι μετά την παράσυρση δυο ατόμων από όχημα το οποίο διέφυγε, εξαγριωμένοι μετανάστες επιτέθηκαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης μιλά για ένα τραγικό γεγονός. «Είχαμε επισημάνει την ακαταλληλότητα
του χώρου» τόνισε ενώ όπως υπογράμμισε , ότι είναι δυνατό να γίνει από πλευράς δήμου σε ότι αφορά διαγραμμίσεις και πινακίδες έχουν γίνει ωστόσο δεν είναι αρκετά ,τόνισε , υπογραμμίζοντας και πάλι την ακαταλληλότητα του χώρου.