ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

nosokomeio-kilkis

Τέσσερα νέα κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας  εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ένα νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική και τρία  νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

«Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας.

Ερώτηση: Προς διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κο. Στρατή Πλωμαρίτη,  αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κο. Αλέξιο Μπένο, διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κο. Νίκο Παπαευσταθίου: Εμβολιάστηκαν Εγκαίρως Υποχρεωτικά Όλα τα τα υγιή παιδιά  άνω του ενός έτους  προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου;

Ερώτηση: Τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν Δεκαπέντε (15). Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειωθήκαν Δεκαεπτά (21) Κρούσματα Ηπατίτιδας (Α) σε ένα  καταυλισμό 2000 ατόμων. Πως χαρακτηρίζεται – ονομάζεται   η έξαρση αυτών των κρουσμάτων;», αναφέρει στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.