ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

η παρέα του Τσιτσάνη

Όπως κάθε χρόνο από το 2000, το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη η «Παρέα του Τσιτσάνη» και άλλοι φίλοι, πιάνουν τα όργανα και τραγουδούν για τον Βασίλη Τσιτσάνη στην ομώνυμη πλατεία της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε φέτος κάθε προηγούμενο, με την πλατεία Τσιτσάνη να έχει κατακλυστεί και δεκάδες να αναγκάζονται να καθίσουν στο πλακόστρωτο, προσπαθώντας να ακούσουν τα ρεμπέτικα, ακόμα και από τα διπλανά στενάκια, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ηχηρή ήταν η απουσία, ενός από τους ιδρυτές της παρέας, του σπουδαίου ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας.

«Ο Χριστιανόπουλος μαζί με τον Νίκο Στρουθόπουλο έφτιαξαν την “Παρέα του Τσιτσάνη” το 1998 σε μια προσπάθεια να γίνουν η “κιβωτός” του έργου του και κυρίως, των πρώτων εκτελέσεων μέχρι το 1955 που είναι, θεωρώ και οι καλύτερες» είπε ο  Άρης Καζάκος.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ανέφερε επίσης ότι η ονοματοδοσία της πλατείας έγινε το 2000 και το 2002 τοποθετήθηκε η προτομή του Τσιτσάνη ενώ στην εκδήλωση, όλοι οι καλλιτέχνες, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Πηγή: efsyn.gr