ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

thessaloniki2014

Για ρεκόρ δεκαπενταετίας στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ποζρικίδης, σε συνέντευξη τύπου,  μεγάλη πληρότητα θα καταγραφεί και τον Σεπτέμβριο λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Αν το καλοκαίρι πήγαν καλά τα πράγματα, ο Σεπτέμβριος θα τινάξει το κοντέρ στο κόκκινο. Η πόλη και οι δρόμοι θα γεμίσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Πέγκας, πρόσθεσε ότι «τα πρώτα στοιχεία μιλούν για πληρότητα των ξενοδοχείων κατά 86% -92% τους μήνες από Ιούνιο έως και Αύγουστο. Είναι πρωτοφανής η πληρότητα για το φετινό καλοκαίρι. Οι ξενοδόχοι μιλούν για ρεκόρ δεκαπενταετίας όσο αφορά τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη. Αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί καθώς έχουμε φτάσει ως δήμος και ως Θεσσαλονίκη σ΄ ένα σημείο ωρίμανσης σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη…»

Η εκτόξευση των αριθμών έχει συμβεί, κατά γενική ομολογία, κυρίως λόγω της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας – με επικεφαλής την τότε αντιδήμαρχο Μαρία Πασχαλίδου  (βλ φωτο με δήμαρχο Μπουτάρη) – και της προβολής της διεθνώς, με την κινητοποιίηση και συμμετοχή κυρίως της νεολαίας…

Πασχαλίδου