ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

LEVENTHS

του Βαγγέλη Στολάκη

Την πεποίθησή του πως η «Ένωση Κεντρώων» είναι κόμμα… κυβερνητικό και πως κάποια στιγμή θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου αφού το 4% θα γίνει 15% και στην συνέχεια 30% εξέφρασε από το βήμα της 81ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν θα έκανα το λάθος να συνεργαστώ με μια κυβέρνηση γκρεμιζόμενη» ενώ σήμερα είδε ότι εάν γίνουν εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Εκτίμησε μάλιστα ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει ο… Μητσοτάκης.

Στην εισήγησή του πριν την συνέντευξη τύπου ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η αλήθεια είναι σκληρή. Εισερχόμενος στην ομιλία Τσίπρα σκέφτηκα ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν άδικο. Άλλη αξία είχαν οι απεργίες πριν είκοσι χρόνια και άλλη αξία έχουν σήμερα. Παραβρέθηκα στην ομιλία κομίζοντας ένα νέο ήθος στην πολιτική. Και η Γεννηματά να με καλούσε και ο Μητσοτάκης  θα πήγαινα» είπε. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διέψευσε αυτά που ακούγονται ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην οικονομία ανησυχώ. Δεν έρχεται κανένας επενδυτής. Πως θα έρθει το τέλος της κρίσης εάν δεν έρθει κανείς επενδυτής. Ο κ. Τσίπρας κάνει ο ίδιο που έκανε ο κ. Σαμαράς» σημείωσε και είπε ότι:»ο κ. Τσίπρας θα έχει το ίδιο τέλος με τον κ. Σαμαρά».

«Δεν μπορούν να μιλούν για επιτυχίες όταν το μόνο που έχουν κάνει είναι να φορτώνουν σε μια τάξη αυτά που ζητά η άλλη» δήλωσε από τη ΔΕΘ ο κ. Λεβέντης. «Ο κ. Τσίπρας έχει ακόμα πολλά βαρίδια μέσα στο κόμμα του, αν και έδιωξε μερικά» σημείωσε. Βέβαια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων του αναγνώρισε πως έχει… αλλάξει. «Δεν θέλω να μπω στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Σαμαρά. Κατασφρέφει και την χώραα και τον εαυτό του» υπογράμμισε. «Ο Μητσοτάκης μπορεί να μπεί στην κυβέρνηση. Ο Λεβέντης ποτέ. Είμαστε κόμμα κυβερνητικό» τόνισε. «Τους εννιά βουλευτές τους διαθέτω στην Ελλάδα και σε κανένα κόμμα».

Για τον Μητσοτάκη είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι πιο νέος από μένα σε ηλικία αλλά πιο γέρος στις ιδέες». Τον χαρακτήρισε μάλιστα με… «faux κόσμημα».

Για την ονομασία των Σκοπίων χαρακτήρισε λάθος την αναγνώρισή του από την Διεθνή Κοινότητα. «Εχουν υποχρέωση οι μεγάλες δυνάμεις να πιέσουν για να αλλάξουν ονομασία. Γι’ αυτό πάω στην Αμερική» σημείωσε.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ζήτησε να μην κλείσει κανένα κανάλι «για να μην ακουστεί στην Ευρώπη ότι βάλαμε μαύρο» και πρότεινε να δώσουν στο ταμείο του κράτους από 70 εκ. ευρώ περίπου οι σημερινοί ιδιοκτήτες, όσα δηλαδή έδωσαν και οι νέοι υπερθεματιστές.

Χαρακτήρισε «λύτρωση» για τον Αλέξη Τσίπρα «να πει στον Μητσοτάκη έλα να κυβερνήσεις». Για την προκήρυξη εκλογών είπε πως τις βλέπει τον… Οκτώβριο μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει πως πριν την ψήφιση του εκλογικού νόμου ο πρωθυπουργός του δήλωσε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα κάνει εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα.

«Για τον λαό Τσίπρας και Μητσοτάκης, ή ο ενας ή ο άλλος που κόβουν συντάξεις και μισθούς είναι το ίδιο» είπε. «Δεν προτιμώ ούτε τον έναν ούτε τον άλλον» σημείωσε.

«Ο Τσίπρας με χάνει και αισθάνομαι ότι θα με χάσει τελείως» δήλωσε για την στρατηγική της κυβέρνησης να «περνάει» νομοσχέδια με την ψήφο 153 βουλευτών.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση επίσης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

Η ερώτηση του KARFITSA.GR στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων:

«Κύριε πρόεδρε, Μια προεκλογική σας δέσμευση ήταν να ζητήσετε την αλλαγή των βουλευτών σας κάθε εξάμηνο. Σκοπεύετε να την εφαρμόσετε; Επίσης, στο ταξίδι σας στην Αμερική για την ονομασία των Σκοπίων μπορείτε να μας πείτε τι επαφές έχετε οργανώσει προς αυτή την κατεύθυνση»;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ:

Για το θέμα των Σκοπίων έχω ήδη κάνει αλληλογραφία και με την Αμερικανική Κυβέρνηση και την Γερμανική και ζητάω τώρα που δεν υπάρχει στη Βαλκανική αναταραχή, να δώσουν τέρμα οι μεγάλες δυνάμεις στο θέμα της ονομασίας. Πρέπει να λύσουν το θέμα οριστικά. Είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Μπαίνει ξανά το θέμα των Σκοπίων και το θέμα της Κύπρου. Τώρα που η Τουρκία είναι εξασθενιμένη θα μπορούσαμε να το ανακαινίσουμε για να έχουμε μια Κύπρο με πρόεδρο Ελληνοκύπριο. Με ποιους να μιλήσω. Έχει σαράντα αρχηγούς κρατών το συνέδριο και ο Ερντογάν θα είναι εκεί. Πιστεύω να δω και αυτόν. Γνωρίζει και ο Τούρκος πρέσβης τις απόψεις μου και ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας αλλά πάντα να συνομιλά η Τουρκία με την Ευρώπη. Αν μπούμε σε απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία γινόμαστε ασθενής.

Για τα εξάμηνα των βουλευτών θέλω να πω ότι εάν το είχα εφαρμόσει, θα είχαμε έναν βουλευτή λογότερο γιατί έφυγε από το κόμμα μας κάποιος κύριος Καλλιάνος. Δυο ήταν οι λόγοι που δεν το  τήρησα. Πρώτον οι παρόντες βουλευτές έδειξαν πίστη στις ιδέες μας και δεύτερον γιατί διαισθάνθηκα κάποιους κινδύνους, εάν προχωρούσαμε σε αλλαγή».