ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

o-ntilan-esbise-tin-anartisi-gia-to-nompel-ston-istotopo-tou-w_lΕρμηνεύτηκε ως η πρώτη ένδειξη αναγνώρισης του Νόμπελ. Ωστόσο, ο 75χρονος Μπομπ Ντίλαν, δεν άργησε να σβήσει την ανάρτηση για το Νόμπελ στον ιστότοπό του, καθώς φαίνεται να … μετάνιωσε.

Ολοένα και πιο παράξενη είναι η στάση που κρατάει ο Μπομπ Ντίλαν σε σχέση με την πρόσφατη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σε μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του για την προώθηση ενός βιβλίου με στίχους του, ο 75χρονος τραγουδοποιός αναφερόταν για πρώτη φορά ως «Τιμηθείς με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας» και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, στην κορυφή της σελίδας.

Η, σχετική με το βραβείο Νόμπελ, ανάρτηση που έγινε τις περασμένες μέρες στον επίσημο ιστότοπό του, ερμηνεύτηκε από τα media ως η πρώτη ένδειξη πως το είδωλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αναγνωρίζει και αποδέχεται τη μεγάλη αυτή διάκριση μετά από μια μια άνευ προηγουμένου σιωπή και αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες από τη σουηδική ακαδημία να επικοινωνήσει  μαζί του. Ομως, τελικά τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι έτσι καθ ότι – να το σημειώσουμε κι αυτό – η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν ανήκει όυτε ελέγχεται απ’ ευθείας από τον Ντίλαν, αλλά από την δισκογραφική εταιρία Sony Music.

Σήμερα ωστόσο, η εν λόγω αναφορά στη βράβευση έχει διαγραφεί, αναζωπυρώνοντας ξανά τις φήμες για την πρόθεση του θρύλου της αμερικάνικης μουσικής να απορρίψει το βραβείο. Μήπως η προαναφερθείσα ανάρτηση έγινε από τη δισκογραφική εταιρεία του καλλιτέχνη δίχως τη συναίνεσή του;

Πιθανότητα σύντονα να μάθουμε.thetoc.gr