ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aronia

Από… οικονομολόγος παραγωγός κρασιού, παραδοσιακών γλυκών, λικέρ και πολλών άλλων προϊόντων με βάση την… αρώνια. Ο λόγος για τον Γιώργο Μητροπέτρο ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αποφάσισε να αφήσει τα… κομπιούτερς και τους αριθμούς και να ριχτεί στην καλλιέργεια της γης και την παραγωγή προϊόντων από αυτήν. Η εταιρία του κ. Μητροπέτρου, «Μητροπέτρος και ΣΙΑ ΕΕ Ποτοποιείο» με έδρα τον Μύτικα της Χαλκίδας είναι από τις λίγες στη χώρα που παράγουν προϊόντα με βάση την αρώνια, την οποία επίσης οι ίδιοι οι συντελεστές του ποτοποιείου παράγουν.

Όπως δηλώνει ο κ. Μητροπέτρος στην KARFITSA: «Η αρώνια είναι ένα θαύμα της φύσης με φαρμακευτικές ιδιότητες. Η αρώνια είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος ύψους τριών μέτρων που ανθίζει από τα μέσα Μαΐου και ωριμάζει στο τέλος του καλοκαιριού. Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην Διεθνή Κλίμακα των φαρμακευτικών φυτών. Το φρούτο έχει ευεργετικές ιδιότητες κατά του οξειδωτικού στρες, απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό και μειώνει τους θρόμβους στο αίμα».

Σύμφωνα με τον… καινοτόμο επιχειρηματία το «πάντρεμα» της αρώνιας με τα σταφύλια για την παραγωγή κρασιού έγινε από την αγάπη του στο εν λόγω φρούτο. Σε διάστημα τριών ετών ο ίδιος άφησε στην άκρη το πτυχίο του οικονομολόγου του ΑΠΘ και ρίχτηκε με τα… μούτρα στην παραγωγή κρασιού. Η οικογενειακή του επιχείρηση 140 τμ βρίσκεται στη Χαλκίδα, παράγει περίπου 3.000 φιάλες από κάθε προϊόν ετησίως και έχει ήδη ξεκινήσει τις εξαγωγές σε Γερμανία και Αυστρία.

Τον «αρωοίνο,» έτσι «βάφτισε» ο επιχειρηματίας το μοναδικό σε όλη τη χώρα κρασί που παράγει μπορεί κανείς να το γευτεί στα καλύτερα εστιατόρια. Διατίθεται σε λευκό και ερυθρό οίνο. Πρόκειται για κρασί που παράγεται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιού και φυσικό χυμό αρώνιας.  Εκτός από κρασί, η «Μητροπέτρος & ΣΙΑ ΕΕ» παράγει λικέρ αρώνιας, ροδιού, αρμπαρόριζας και Limoncello, παραδοσιακές μαρμελάδες με βάση την αρώνια, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το σταφύλι και παραδοσιακά γλυκά.

Βαγγέλης Στολάκης