ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

psomiadis

Δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την νίκη του Σωτήρη Κούβελα στις δημοτικές εκλογές τότε έκανε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης: 

«30 χρόνια πριν, στις 19 Οκτωβρίου του 1986, ο Σωτήρης Κούβελας κέρδιζε το Δήμο Θεσσαλονίκης επικρατώντας στο δεύτερο γύρο των εκλογών με το θριαμβευτικό 52,13%.

Είχα το προνόμιο να βρίσκομαι στο συνδυασμό του χαρισματικού αυτού πολιτικού και να εκλεγώ με μεγάλη διαφορά πρώτος δημοτικός σύμβουλος με πάνω από 6.633 ψήφους, με δεύτερο τον μετέπειτα καλό δήμαρχο της πόλης, τον αείμνηστο Ντίνο Κοσμόπουλο, να συγκεντρώνει περί τις 3000 ψήφους.

Εκείνη η ημέρα αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς τότε μπήκε ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή μιας σειράς μεγάλων έργων που συνεχίστηκαν από τους μετέπειτα δημάρχους και που συνέβαλαν καταλυτικά στην αναγέννηση της Θεσσαλονίκης. 

Με αφορμή την επέτειο αυτή, θέλω για μία ακόμη φορά να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτό τον υπέροχο λαό που με τίμησε για πάνω από τριανταπέντε χρόνια με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.

Είμαι υπόλογος μόνο στο Θεό, στην οικογένεια μου και σε αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα. Αμετακίνητος από τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς μου, των δασκάλων μου, της Ορθοδοξίας μας, της Ελλάδας μας.

Ευχαριστώ και πάλι αυτό τον υπέροχο λαό, παραμένω στις επάλξεις, δηλώνω παρών στις εξελίξεις».