ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

topic_15586

Το   Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης εγκαινιάζει την Tετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις  7 το απόγευμα την έκθεση «Ο Βυζαντινός Κόσμος του Ηλία Κοντοζαμάνη»,  την οποία  συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την  αφήγηση του Βυζαντινού Κόσμου,  τον οποίο ο Ηλίας Κοντοζαμάνης επιχειρεί να αποδώσει μέσα από τα βλέμματα  των «ηρώων» και των «ηρωίδων» του: αυτοκράτορες, πατριάρχες, στοχαστές,, παραγωγοί, επαγγελματίες,  παριστάνονται με «δάνεια» πρόσωπα από ανθρώπους σημερινούς  –μια κρίσιμη και τολμηρή επιλογή του καλλιτέχνη, που επιχειρεί με τον ιδιότυπο αυτό τρόπο να διατρέξει  εικαστικά την περίοδο έντεκα αιώνων, από τον 4ο ως τον 15ο αιώνα..

Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης, ανώτατος δικαστής της χώρας και Διευθυντής  της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, μετά  τα «φαγιούμ» της προηγούμενης εικαστικής παραγωγής του,  εστιάζει  και πάλι την προσοχή του στο αίνιγμα του προσώπου.

Τα εγκαίνια θα πλαισιώνονται από συναυλία υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Τάτση σε έργα Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη και του ιδίου, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στον κήπο του Μουσείου.

 

Διάρκεια Έκθεσης : 7-10 Σεπτεμβρίου

 

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας : Καθημερινά 10:00 -22:00