ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΕ (Φωτογραφία: Intime )
Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΕ   (Φωτογραφία:  Intime )
Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της ΚΕ (Φωτογραφία: Intime )

Αντιδράσεις στα κόμματα της Αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

To ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας, απομονωμένος πια από τους Έλληνες πολίτες, προσπάθησε σήμερα να πείσει τουλάχιστον το κόμμα του».

«Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, τον αποκαλύπτει» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις και όχι να ρυθμίσει το τοπίο των ΜΜΕ» και «ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο 2016 για να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018, και τώρα όλοι του το θυμίζουν».

«Είναι πολύ αργά για αυτόν πια, ο ελληνικός λαός τον γνώρισε και τον εγκατέλειψε χωρίς επιστροφή» κατλαήγει το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου.»

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση: «Δήλωσε ασυμβίβαστος και ταυτόχρονα ότι το μνημόνιο το επέλεξε ο ίδιος με αυτά τα μέτρα και εμπροσθοβαρές. Δήλωσε ότι ‘πρέπει να μπει ένα τέλος στη αδήλωτη και μαύρη εργασία’.

» Αναρωτιόμαστε σε ποιόν απευθύνετε για να το κάνει. Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και είκοσι μήνες; Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος , χώρισε τους Έλληνες σε ‘εμείς’ και ‘αυτοί’, δήλωσε ότι ‘έχουμε μπει σε φάση πολεμική’.

» Η χώρα όμως δεν χρειάζεται το διχασμό και την τεχνητή πόλωση αλλά την εθνική συνεννόηση. Μετά από όλα αυτά μοιάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο το σημείο της ομιλίας του που αναφέρει ότι η πολιτική του θα αφήσει αριστερό ίχνος και προοδευτικό αποτύπωμα.»

Πηγή: in.gr