ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη έχει μείνει επ’ αόριστον χωρίς λεωφορεία μετά τη νέα επίσχεση εργασίας των εργαζομένων μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. Όπως ανέφερε στο »Ράδιο Θεσσαλονίκη», επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει σήμερα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστο Σπίρτζη και να του ζητήσει… επιστράτευση.

»Όσο βαρύ και να ακούγεται δεν ντρέπομαι να το ζητήσω δημόσια. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι στην διακριτική τους ευχέρεια η εξυπηρέτηση των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι δεν πάει άλλο με την ταλαιπωρία των δημοτών και επισκεπτών (βλ ΔΕΘ)

Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση του ότι η σύμβαση του ΟΑΣΘ με το κράτος είναι απαράδεκτη, αφού δεν συμμετέχει ο Δήμος. »Θα φάνε το λίπος που έχουν μαζέψει και μη μου πείτε ότι έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Πληροφορίες θέλεουν τον κ. δήμαρχο να ζητά από «τα λεωφορεία της ΔΕΘ» (τουριστικά που επιστράτευσε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας για να καλύψει το κενό της αστικής συγκοινωνίας) να κάνουν πρωινά και βραδυνά δρομολόγια, έστω για τους εργαζόμενους…

Τι απάντησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Επίθεση εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους στον δήμαρχο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ύστερα από τη δήλωση του για την εξυπηρέτηση των πολιτών.  Όπως αναφέρουν «κατ’ αρχήν η προτροπή του για επιστράτευση εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του Κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο.Τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να φάνε το «λίπος» που έχουν μαζέψει; Ότι έχουν καταθέσεις σε Τράπεζες του εξωτερικού;Ότι έχουν επενδύσει τα χρήματα της εργασίας τους σε OFFSHORE εταιρείες; Πληροφορούμε τον κ. Δήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – όπως και το σύνολο των εργαζομένων πλέον στη χώρα μας – προσπαθούν με τα χρήματα της εργασίας τους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη και τις άλλες κοινωφελείς υποχρεώσεις τους, τους φόρους – τον ΕΝΦΙΑ – τις τράπεζες αλλά και να συντηρήσουν όπως πλέον και η κάθε μέση Ελληνική οικογένεια, τους υπόλοιπους ανέργους των οικογενειών τους. Δεν θα ασπαστούμε τη μνημονιακή άποψη του Δημάρχου ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ».