ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καλώς ήλθατε σε έναν πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο, κάτοικοι του οποίου είναι οι υπερβολικά αισιόδοξοι Ευχούληδες, που διαρκώς χορεύουν και τραγουδούν, και οι κωμικά απαισιόδοξοι Μπέργκεν, που είναι χαρούμενοι μόνο όταν έχουν χλαπακιάσει Ευχούληδες.

Οι Ευχούληδες (2016) - Trolls (2016)

Μετά μια εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η Πόπη, ο πιο χαρούμενος Ευχούλης που γεννήθηκε ποτέ, και ο γκρινιάρης Κλωνάρης ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο την διάσωση των φίλων τους. Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον αρκετά ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, κι έτσι θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

 

Οι Ευχούληδες (2016) - Trolls (2016)

Λίγα λόγια για την ταινία

 Με πολλή μουσική και τραγούδια, ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, φωτεινά χρώματα, γκλίτερ, ατελείωτες αγκαλιές και –φυσικά- τα χαρακτηριστικά πεταχτά τους μαλλιά, οι Ευχούληδες ήρθαν για να μας κάνουν να αναρωτηθούμε πώς φερόμαστε στους άλλους και στον ίδιο μας τον εαυτό, και τελικά να μας βοηθήσουν να βρούμε την δική μας ευτυχία. Η ευτυχία, εξάλλου, πηγάζει από μέσα μας και μπορεί να είναι μια μεγάλη «κολλητική» δύναμη όταν εξαπλώνεται. Αυτή είναι μια δυνατή και επίκαιρη ιδέα, ειδικά στον σημερινό κόσμο, τον οποίο βαραίνουν ο αρνητισμός, ο φόβος και η έλλειψη ισορροπίας. Η ιστορία των «Ευχούληδων» επιμένει ότι καθένας από εμάς μπορεί να καταφέρει την αλλαγή μέσα από τη θετική σκέψη και τις δράσεις του, ενώ τονίζει τη σημασία τού να κάνεις το σωστό, ακόμη και όταν – ή μάλλον ειδικά όταν- αντιμετωπίζεις ανυπέρβλητα εμπόδια.

Οι Ευχούληδες (2016) - Trolls (2016)

Η ευτυχία ήταν στο μυαλό των δημιουργών της ταινίας, Μάικ Μίτσελ και Ουόλτ Ντορν, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι δυο τους είχαν δουλέψει μαζί στο πολυαγαπημένο franchise του «Σρεκ» και η περαιτέρω έρευνά τους γύρω από τα τέρατα και συναφή πλάσματα τούς οδήγησε στους Ευχούληδες. «Αρχικά τα πλάσματα αυτά ήταν υποτίθεται άσχημα και τρομακτικά, και σιγά-σιγά εξελίχθηκαν σε σύμβολα ευτυχίας», λέει ο Μίτσελ. «Η απλότητά τους, οι ατέλειές τους ήταν κάτι με το οποίο μπορούσες να ταυτιστείς και έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά». Συνεχίζοντας την έρευνά τους, οι δύο δημιουργοί αποφάσισαν να βασιστούν στα μοτίβα της ευτυχίας και της αισιοδοξίας και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη. «Βρήκαμε τις ιδέες αυτές συναρπαστικές, όπως και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια ιστορία και μια μυθολογία από την αρχή», προσθέτει ο Ντορν. «Αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να μοιράσουμε λίγη χαρά τριγύρω μας. Ο Μάικ και εγώ ξεκινήσαμε από το μηδέν και δημιουργήσαμε τους χαρακτήρες, την ιστορία και τον κόσμο τους. Με την ευτυχία να μας καθοδηγεί, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία που να αναμιγνύει την διασκέδαση, την περιπέτεια, το συναίσθημα, τη μουσική και τα χρώματα».

Οι Ευχούληδες (2016) - Trolls (2016)

Από την άλλη, οι γείτονες των Ευχούληδων, οι Μπέργκεν, δεν είναι ούτε γαλήνιοι ούτε ειρηνικοί, και πρέπει οι Ευχούληδες να τους διδάξουν ότι η ευτυχία πηγάζει από μέσα σου και ότι μπορεί να έρθει με διαφορετικές μορφές.

Από 3 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους και σε 3D

athensmagazine.gr