ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Photo: Σάββας Αυγητίδης

Pantis

«Υπάρχει ένα σχέδιο που εκπονεί το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με 25 καθηγητές πανεπιστημίων για τα προσφυγόπουλα και την εκπαίδευσή τους», δήλωσε στον FOCUS FM 103,6, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας Γιάννης Παντής. Όπως τόνισε ο κ. Παντής «υπάρχει προγραμματισμός για απογευματινά μαθήματα 4 ώρες από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ όπως είπε, «για την επιλογή των σχολείων θα ληφθούν υπ’ όψιν πολλοί παράγοντες όπως η απόσταση, ο αριθμός των αιθουσών, αν είναι ή όχι ολοήμερα, καθώς και οι δυνατότητες των σχολείων. Όπως τόνισε μάλιστα «μπορεί να τα πάμε τα παιδιά σε τάξεις γυμνασίου ή και λυκείου και όχι του δημοτικού, αν υπάρχουν καλύτερες υποδομές.»

«Η σχετική ΚΥΑ υπογράφεται σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα θα είναι δημοσιευμένη στην εφημερίδα της κυβέρνησης ενώ μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα συσταθεί η επιτροπή.»

«Πιστοποίηση για την υγεία και τον εμβολιασμό αυτών των παιδιών θα δίνεται από το υπουργείο υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι από ΜΚΟ», διευκρίνισε ο κ. Παντής, ενώ υπογράμμισε πως «ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.»

«Κάνουμε έναν αγώνα για να αντιμετωπίσουμε το θέμα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά προσπαθούμε πολύ. Μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου θα δείτε μετακινήσεις προσφυγόπουλων στα σχολεία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσουμε ποια σχολεία επιλέγονται και για ποιο λόγο επιλέγονται.»

«Οι γονείς στο Ωραιόκαστρο παραπλανήθηκαν», ανέφερε ο κ. Παντής, υπογραμμίζοντας πως «όφειλαν, αφού δεν είχαν ενημέρωση, να μην βγάλουν ανακοίνωση. Δεν είχαν κακή πρόθεση, εκφράζουν την αγωνία τους και το καταλαβαίνω, αλλά θα έπρεπε να μην εκτίθενται. Θα μπορούσαν να ζητήσουν ενημέρωση από το Υπ. Παιδείας και να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο Υπουργείο, το οποίο έχει απίστευτη εμπειρία σε ζητήματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης», κατέληξε κ. Παντής.