ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Mpakogianni

Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιλέγει την πόλωση και το διχασμό δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NORTH 98.0 της Θεσσαλονίκης η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως έχει επιλέξει την πόλωση για να ξεφύγει απο τα πραγματικά της προβλήματα και να διχάσει τους Έλληνες πολίτες.

Στο θέμα των αδειών η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η Ν.Δ περιμένει πρώτα τη συνεδρίαση του ΣτΕ την επόμενη εβδομάδα και γι’ αυτό δεν συναινεί απο τώρα στη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Άλλη απόφαση θα υπάρξει αν το συμβούλιο της επικρατείας βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τα κανάλια και άλλη σε διαφορετική περίπτωση» είπε.

Ειδικά για το θέμα της συναίνεσης η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως αν ο κ. Τσίπρας καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του και του έλεγε έλα απο κοινού να συζητήσουμε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο που βεβαίως με ευθύνη όλων και της ΝΔ δεν ρυθμίστηκε τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε περίπτωση να διαφωνούσε η Νέα Δημοκρατία σε αυτό και θα υπήρχε συναίνεση.

Αναφορικά με την δημοσοιοποίηση των προσωπικών στοιχείων απο την εφημερίδα Αυγή αλλά και όχι μόνο ανώτατων δικαστικών λειτουργών, η πρώην υπουργός εξωτερικών τη χαρακτήρισε χυδαία πράξη και φασιστική απο μία εφημερίδα ιστορική. «Υπάρχουν» είπε «ο κίτρινος τύπος και οι κίτρινοι βουλευτές που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο και γι αυτό όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πολύ γρήγορα έχει διαφθαρεί».

Στο πολιτικό επίπεδο η Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε εκλογές και πάλι γιατί όπως είπε πρέπει να φύγει η παρούσα κυβέρνηση και δεν απέκλεισε σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεργασία με άλλα κόμματα του κέντρου.

«Θα έλεγα είτε υπάρχει αυτοδυναμία είτε όχι η Ν.Δ βεβαίως θα πρέπει να έχει κοινό βηματισμό με κόμματα του κέντρου και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις πολιτικές και κοινωνικές». Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός αν εκλεγεί στις εκλογές θα τηρήσει αυτά που αναφέρει: Δεν μπορεί να κάνει θαύματα, θα προχωρήσει όμως πολύ γρήγορα στην αλλαγή του κλίματος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης , όχι τάζοντας νέες θεσσαλονίκες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αξιοπιστία ώστε να έρθουν επενδύσεις απο το εξωτερικό να μειωθούν τα πλεονάσματα με καλύτερη διαπραγμάτευση και διαρθρωτικές αλλαγές. Σημείωσε μάλιστα πως θα πρέπει να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την καραμέλα λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.