ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Limani-Prosfyges (8)

Με αξιοσημείωτη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, συνεχίζεται η με ευνοϊκούς όρους διαδικασία μίσθωσης διαμερισμάτων που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η διαδικασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα REACT, που στοχεύει στην υποστήριξη της φιλοξενίας προσφύγων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Είκοσι και πλέον διαμερίσματα θα ενοικιαστούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και έχουν ήδη υπογραφεί σχετικά συμβόλαια. Τα διαμερίσματα μισθώνει ο δήμος και τα μισθωτήρια συμβόλαια έχουν χρονική διάρκεια έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος.

Η συμμετοχή του δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έγινε κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ευνοϊκοί όροι

Οι όροι, βάσει των οποίων θα γίνεται η μίσθωση των διαμερισμάτων, είναι ευνοϊκοί, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη η πτωτική πορεία των ενοικίων στην αγορά ακινήτων. Το μίσθωμα, το οποίο προπληρώνεται ανά τρίμηνο, εξαρτάται από την έκταση και την κατάσταση του διαμερίσματος, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως η περιοχή ή ο όροφος ή αν είναι επιπλωμένο, με ανώτατο όριο τα 400 ευρώ/μήνα, σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Επίσης, οι λειτουργικές ανάγκες των διαμερισμάτων (λογαριασμοί θέρμανσης, ηλεκτρισμού, νερού και κοινοχρήστων) καλύπτονται εξολοκλήρου από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ οι λογαριασμοί θα εκδίδονται στο όνομα του δήμου. Ήδη, άλλωστε, μετά και από σχετική πρόταση του δήμου, η ΕΥΑΘ διασφάλισε ειδικά τιμολόγια για τα διαμερίσματα, στα οποία εκτιμάται ότι θα στεγαστούν συνολικά περίπου 120 πρόσφυγες.

Τα διαμερίσματα μπορούν να είναι επιπλωμένα. Στην αντίθετη περίπτωση, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί δαπάνη για να εξοπλιστούν με έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζι, καρέκλες), ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές. Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη ποσού για τυχόν επισκευές, διορθώσεις του διαμερίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση τυχόν ζημιών κατά την παράδοση των διαμερισμάτων στους ιδιοκτήτες, στο τέλος του προγράμματος.

Η υποστήριξη των υπηρεσιών του δήμου προς τους ιδιοκτήτες θα είναι διαρκής καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Οι συνθήκες διαβίωσης των ωφελούμενων και η καλή κατάσταση των διαμερισμάτων θα επιβλέπονται καθημερινά από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα τεθεί σε ισχύ Κανονισμός Διαμερίσματος, στον οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ωφελουμένων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες στην πολυκατοικία.

Όσοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενδιαφέρονται έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου Επιτροπή Καταλληλότητας του δήμου να εξετάσει το ακίνητό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στην αίτηση, που είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών (www.dimosneapolis-sykeon.gr) ή μπορεί να παραλαμβάνεται από το Γραφείο Εσόδων και Περιουσίας του δήμου (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 8 π.μ. – 2 μ.μ., Στρ. Στεφ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ, Συκιές). Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2313 313335.