ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mpoutaris (3)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης θα παραστεί τελικά στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, επιδίωξε αυτή η κίνηση να γίνει ομαδικά από τους φορείς, οι οποίοι όμως δεν συμφώνησαν. «Δεν είμαι και τόσο χαζός να είμαι μόνος μου. Έκανα μια γύρα για να πάμε ομαδικά, αλλά δε συμφωνούν όλοι. Και είπα κάνε την κορόιδα και πήγαινε στην καρέκλα της ΔΕΘ για τα εγκαίνια».

Ξεκαθάρισε ότι ανάλογη στάση είχε κρατήσει και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά. «Οι εκθέσεις έχουν αλλάξει. Τα τελευταία χρόνια έρχεται ο πρωθυπουργός, η πόλη αστυνομοκρατείται για τέσσερις μέρες και όλοι βρίζουν. Γι΄ αυτό σκεφτόμουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να μην πάω», τόνισε ο δήμαρχος.

Τάχθηκε υπέρ της πρότασης που έχει διατυπώσει ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης στον δήμο Σταύρος Καλαφάτης για ένα φόρουμ όπου εκεί θα πηγαίνουν οι πολιτικοί. «Να είναι στην αρχή της σεζόν, μακριά όμως από το κέντρο της πόλης», τόνισε.

Ο δήμαρχος δήλωσε απελπισμένος, καθώς όπως είπε «οι πολιτικοί δε κάθονται σε ένα τραπέζι για τα προβλήματα. Όλη η Ελλάδα είναι με χάπια».