ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

τηλεοπτικες αδειες τεχνικοι

Εντός της ημέρας, το αργότερο μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες για την προέλευση και τον τρόπο απόκτησης του συνόλου των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες εθνικής εμβέλειας οι προσωρινοί υπερθεματιστές.

Μόλις συμβεί αυτό η Επιτροπή θα εκδώσει το σχετικό πρακτικό, το οποίο θα επικυρώσει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Με αυτό το τυπικό οι προσωρινοί υπερθεματιστές χαρακτηρίζονται οριστικοί. Αμέσως μετά η απόφαση θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (media.gov.gr και upepikrateias.gr).

Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να «μετρά» το δεκαπενθήμερο που προβλέπει ο νόμος και σε αυτό το διάστημα οι αδειούχοι, πλέον, θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος, αναφέρουν παροικούντες τη ΓΓΕΕ.

Για το θέμα υπήρξε τοποθέτηση-απάντηση του υπουργού Επικρατείας στο αίτημα των καναλαρχών να μην πληρώσουν την πρώτη δόση έως ότου αποφανθεί για την όλη διαδικασία το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «καταρχήν» ο έλεγχος πόθεν έσχες αφορά στην καταβολή της πρώτης δόσης (του 30% του συνολικού τιμήματος) και ότι από εκεί και πέρα θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, η Άλτερ Έγκο του κ. Μαρινάκη που εξασφάλισε μία από τις τέσσερις άδειες, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά ο έλεγχος να αφορά στο σύνολο των οικονομικών μέσων.