ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

dimarxeioΣυνεχίζει τη λειτουργία του για τρίτη συνεχή χρονιά το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη χορηγία της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ».

Το on-line φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι και προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, για τη σχολική περίοδο 2016-2017.

Παράλληλα, θα δοθεί σε όλες τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης η δυνατότητα πρόσβασης στο πρόγραμμα, με στόχο τη διευκόλυνση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επίσης, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Παροχών του ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ για την εξυπηρέτηση φοιτητών του Α.Π.Θ. και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)  καθώς και του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού.

Οι εθελοντές καθηγητές των Δημοτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα teachers.arnos.gr, προκειμένου να γνωρίσουν τις δυνατότητες της on-line εκπαίδευσης και να δημιουργήσουν το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό.

 

Τα μαθήματα που θα παραδίδονται μέσω βίντεο στο on-line φροντιστήριο είναι:

  • Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, 9.000 μαθημάτων (θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων όλων των σχολικών βιβλίων, με έναν κωδικό χρήσης.
  •  Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων (θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, καθώς και λύσεις θεμάτων των εξετάσεων και των Πανελλαδικών, με έναν κωδικό χρήσης.

 

Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας www.arnos.gr, μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει διδασκαλία περισσότερων από 10.000 μαθημάτων, δραστηριότητες, εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος από την επιστημονική ομάδα της χορηγού εταιρίας, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1), με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δωρεάν προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής η οποία θα αναρτηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2016, στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: ΑΙΤΗΣΗ.

Με την κατάθεση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάψουν αρχείο με έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης (με πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (με φωτοτυπία ενός λογαριασμού οργανισμού κοινής ωφέλειας ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 841109 και 2310 841198 (Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK